Presentació del llibre: “Isidro. Relato del campo de concentración de Albatera”

Este dijous 6 d’abril a les 20:15 hores a la Casa de Cultura es presentarà el llibre “Isidro. Relato del campo de concentración de Albatera” de Isabel María Abellán. Comptarem amb la presència de l’autora en este acte organitzat per l’Esquerra de Crevillent.

Esta és una història real. Isidro és un milicià anarquista a la Barcelona dels primers moments de la Guerra Civil. A esta ciutat, arriben brigadistes procedents de tots els llocs del món; entre ells Käthe, una jove que fuig de l’Alemanya nazi. Així comença una història que es desenvolupa entre el front d’Aragó, la Barcelona convulsa de 1937 i un camp de concentració, el d’Albatera, al qual són traslladats, des del port d’Alacant, totes les persones que no aconsegueixen partir cap a l’exili a terme de la contesa.

Durant els anys de la Guerra i els que, després de la derrota, van venir després, es van succeint moments de solidaritat i amistat, d’amor i, també, de sofriment. Però este relat és sobretot una història de contínua superació entre persones condemnades a viure amb la proximitat de la mort. Va ser la convicció que anaven a sobreviure la que els va animar a ajudar-se al llarg de cada dia interminable, aconseguint així que la brutal repressió no els derrotés.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies