L’Esquerra suspén en transparència al govern popular de César Asencio

Josep Candela Muñoz
Concejal del Ayuntamiento de Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra desacredita les declaracions fetes pel Partit Popular que afirmen que l’Ajuntament de Crevillent és un organisme transparent i ho atribueix a una maniobra propagandística després de l’exigència reiterada en les comissions d’hisenda de què es publique d’una vegada la facturació de la contractació municipal. Esta demanda fa referència a la moció que va presentar L’Esquerra i que va ser aprovada en el plenari de setembre de 2017 en la qual s’exigia que es feren públiques les empreses i les quantitats amb les quals contracta l’Ajuntament perquè la població poguera fiscalitzar la gestió municipal si hi havia indicis de favoritisme o amiguisme amb determinades empreses.

El portaveu Josep Candela afirma que «no és casual que el Partit Popular es trega de la mànega un estudi que es va presentar fa tres mesos i en el qual els Ajuntaments més grans de la província i els que tenen més recursos són els que millor tenen actualitzades les pàgines web també respecte a la transparència. Si es creuen que els hem d’aplaudir per comparar l’Ajuntament de Crevillent amb ajuntaments com els de Quatretondeta o Benijòfar estan molt equivocats. Poden començar per acomplir els acords que ells mateixos han signat i publicar tant la facturació com els salaris de cadascun dels regidors de la corporació que integren«.

Esta última dada, la publicació del que cobren els polítics crevillentins, també va ser una esmena aprovada a proposta de L’Esquerra i que fins al moment no s’ha publicat d’una manera clara com es demanava a una altra moció. El Grup de L’Esquerra també ha volgut recordar que altres demandes quant a la transparència com poder gravar-se les comissions d’investigació van ser rebutjades per l’alcalde del Partit Popular i altres com convocar als grups de l’oposició a les taules de contractació no va començar a fer-se fins que ho va demandar L’Esquerra en un prec quan en altres poblacions els grups de l’oposició tenien fins i tot dret a vot per a garantir la transparència.

Candela Muñoz ha volgut recordar que «hem d’estar alerta amb la imatge de satisfacció que ens volen vendre constantment des del poder per a fomentar el conformisme entre la
població. Són reiterades les notícies que ens arriben siga des de la política o des d’empreses concessionàries com Vinalopó Salud que en el fons no són més que propaganda. El carrer té una opinió molt diferent de les autoritats anomenades competents
«.

Per últim, L’Esquerra informa que la publicació de les empreses contractades per l’Ajuntament serà publicada en breu temps després de reunir-se amb el departament d’intervenció que ja està treballant en la posada en marxa d’esta mesura, encara que com moltes altres que no provenen de l’equip de govern, amb més d’un any de retràs.

 

Crevillent, 16 octubre 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies