Una nova ferramenta per a combatre l’amiguisme a l’Ajuntament de Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra ha informat que s’ha posat en marxa la publicació de la facturació que paga el consistori en la plana web de l’Ajuntament. Esta publicació ha sigut gestionada a partir de la moció que va presentar L’Esquerra sobre transparència en la contractació municipal.

En paraules del portaveu Josep Candela “esta ferramenta permet a qualsevol veí accedir als llistats de factures que paga l’Ajuntament, una informació que fins ara estava només reservada als regidors, i d’esta manera ser la mateixa població qui puga fiscalitzar la assiduïtat amb que es compra o es contracta amb certes empreses. La finalitat no és altra que des del govern municipal es cuide a l’hora de donar directrius als tècnics perquè la faena estiga repartida entre empreses de la localitat que tinguen una mateixa finalitat comercial o idèntiques prestacions”.

Des de L’Esquerra han informat que per accedir a estos llistats és necessari entrar en la web municipal i seguidament punxar en “Àrees municipals” per a desplegar l’opció “Serveis Econòmics Financers”. Una vegada allí podem trobar la secció “Intervenció” i seleccionant “Any 2018” ja tindrem desglossat els punts on es volca la informació. Concretament és el punt “ 7. Factures proveïdors” on es troben els documents on podem consultar els pagaments que es fan setmanalment. Ara mateix, hi ha dos llistats de les últimes compres i anirà actualitzant-se setmanalment.

Candela Muñoz ha afirmat que “l’objectiu és aconseguir un sistema que siga més visual que el que tenim ara mateix i on es puga filtrar per empresa o raó social, però això haurà d’esperar a un govern que tinga major interès en posar en marxa mesures de transparència. Cal recordar que la moció que donava cobertura a estes publicacions es va aprovar en setembre de 2017 i no ha sigut fins a pràcticament 2019 que s’han començat a fer públiques les facturacions després d’insistir molt els regidors de L’Esquerra i de vàries reunions amb el departament d’intervenció”.

Per acabar, des de L’Esquerra han assegurat que es seguirà denunciant el pagament de contractes menors que siguen de manera reiterada a determinades empreses, sempre que hagen altres en la localitat que a un preu competitiu puguen fer la mateixa faena, per tal de repartir els beneficis.

Crevillent, 8 gener 2019

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies