Sumar religions a les aules de Crevillent és un error pedagògic contra la integració

El Grup Municipal de L’Esquerra ha eixit al pas de la notícia que es va donar ahir amb la posada en marxa de l’assignatura d’islam a tres centres escolars crevillentins. Per a la formació progressista esta és una mala notícia respecte al model d’escola laica que han proposat. També, en este sentit, ha criticat al Partit Popular i a Ciudadanos qui no van votar a favor del posicionament de la moció al plenari del passat mes de desembre que demanava a Conselleria i al govern de l’Estat la defensa d’una escola laica. La moció que va ser només de caràcter polític només demanava un posicionament d’idees on van deixar clar que «tant al PP com al seu soci de govern només els molesta una religió, de la mateixa manera que sempre els molesta una determinada llengua o una determinada televisió. Creuen que el País només són ells i eixa intolerància els impedeix veure que la solució és que a l’escola no es done cap religió perquè eixa finalitat ja la compleixen els llocs de culte» ha afirmat el portaveu Josep Candela.

Candela Muñoz també ha manifestat que «incloure una assignatura d’islam per qui la demane és un error pedagògic que va contra la integració perquè vindrà a apuntalar les diferències entre alumnes d’una mateixa aula, cosa que ja passava, però ara de manera encara més ampliada. L’Escola Pública ha de servir per a igualar i fer desaparéixer les desigualtats de la vida privada de les xiquetes i xiquets, i amb esta incorporació seguiran havent alumnes que no es troben representats per cap de les dos religions majoritàries a l’aula i seguirà perpetuant una doble vara de mesurar en l’accés del professorat a la funció pública«.

Per últim, des de L’Esquerra s’han mostrat crítics amb la legislació estatal que obliga a posar-ho en marxa i creuen que des de Conselleria s’haguera pogut retardar el procediment com han fet altres autonomies.

Crevillent, 6 febrer 2019

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies