L’Esquerra de Crevillent porta al plenari la construcció d’una Escola Infantil Municipal

El Grup Municipal de L’Esquerra ha presentat en format de moció la necessitat d’instal•lar a Crevillent una escola infantil municipal per a l’etapa de 0 a 3 anys que es debatrà en el plenari del dilluns que ve. El passat 15 de març la coalició d’esquerres presentava esta proposta per registre, un dia abans que es coneguera per premsa l’obertura d’una nova aula d’infantil per a 2 anys al Centre Escolar Mestra Pilar Ruiz per part de Conselleria. Des de L’Esquerra veuen amb bons ulls la predisposició a l’obertura de noves aules però ho qualifiquen de «parxe», ja que s’ha demostrat insuficient que hi haja una aula o dos per a una població de la grandària de Crevillent.

En paraules del portaveu Josep Candela, «Crevillent necessita una escola infantil pública de la mateixa manera que totes les poblacions del nostre voltant les tenen. És un dèficit estructural que patim que va estar previst pels primers governs democràtics però que no es va arribar a materialitzar. La presentació a plenari d’esta proposta respon a la negativa del Partit Popular de planificar esta infraestructura que considerem bàsica».

L’Esquerra reclama que, mentre altres poblacions estan utilitzant el Pla Edificant i altres ajudes per a obrir Escoletes Infantils, a Crevillent no es té ni tan sols la voluntat per part del Partit Popular d’estudiar la proposta i ho atribueixen a la deriva ideològica que per part del govern municipal només contempla la iniciativa privada per a este servei. Com a exemple han posat la reunió sense publicitat de l’Alcalde del Partit Popular i del regidor d’Educació amb les guarderies de la localitat on van afirmar que mentre governe el Partit Popular no hi haurà Escola Infantil Pública.

Per a L’Esquerra és un sense sentit «a totes les poblacions coexisteixen escoles infantils públiques i privades, és un símptoma de normalitat com passa amb qualsevol servei perquè hi ha la demanda suficient. El problema és d’uns polítics que es volen desentendre de les demandes de la ciutadania i que renuncien a gestionar els serveis públics donant excuses en compte de solucions».

Per últim, L’Esquerra busca aconseguir el suport majoritari en el plenari de dilluns a esta proposta perquè siga una de les prioritats del futur govern que isca de les urnes el 26 de maig i del qual es presenten com a garantia del que serà el major programa social que haja vist el poble de Crevillent.

Crevillent, 18 març 2019

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies