Esquerra Crevillent: “Els pressupostos de l’Estat perpetuen el maltractament sistemàtic que patim els valencians”

Arran de la presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2015, el secretari d’organització d’Esquerra Republicana de Crevillent, Jesús Alfonso ha denunciat “el maltractament sistemàtic que patim els valencians any rere any”. Enguany, la inversió prevista per al País Valencià serà únicament de 776 milions d’euros.
Segons Alfonso “veiem com any rere any, es perpetua un sistema injust. Enguany cada ciutadà del País Valencià rebrà 156 euros en inversions, molt lluny de la mitjana fixada en 242 euros en habitant o la inversió en altre territoris com Castellà i Lleó que rebrà una inversió de 698 euros per habitant. Aquest repartiment s’agreuja quan aportem molt més del que rebem en inversions. De fet el País Valencià suposa el 10% de la població i del PIB de l’Estat mentre únicament rebem el 6,4% de les inversions”

El dirigent valencianista ha afegit que “l’Estat Espanyol ens reserva un paper de colònia tributària i ni tant sols se n’amaga, aturant reformes de l’Estatut al Congrés en matèria de finançament o negant-se una vegada o una altra a renegociar el nostre model de finançament, mentre alguns dels ministres del PP es vanten de l’afany valencià d’ofrenar noves glòries a Espanya. A més, cal tenir en compte que aquest desequilibri es produeix d’entrada, en els pressupostos presentats, però al llarg de l’any, durant l’execució el govern mai arriba a invertir el que a principis d’any pressuposta i desvia aquestos fons cap a d’altres inversions i ministeris, com el de Defensa, que no pot posar en els pressupostos per no generar més rebuig del que ja generen».

Alfonso ha anunciat que “Esquerra Republicana del País Valencià articularà a través del grup parlamentari del Congrés una bateria d’esmenes a aquests pressupostos injustos. Els PGE només fan que agreujar una situació límit per als valencians. Cada any paguem 6000 milions d’euros en impostos que van a Madrid i no tornen i que són cabdals per a garantir l’Estat social i del Benestar que mereixem i l’imprescindible canvi en el nostre model productiu. Des d’Esquerra Republicana fem una crida a què tots els partits valencianistes denunciem l’espoli que patim. Només gestionant els recursos que els valencians i les valencianes generem amb el nostre esforç i treball ens en sortirem”, ha sentenciat.

 

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies