EUPV-ERPV presenta un recurs al Ministeri d’Hisenda contra la licitació del nou contracte de brossa

La coalició d’esquerres ha presentat un recurs al Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, per tal de paralitzar l’expedient de contractació que condemnarà Crevillent a pagar per un servei privatitzat que és més car i més ineficient que la gestió municipalitzada com ha quedat demostrat pel Tribunal de Comptes.

Este matí EUPV-ERPV ha tramitat al Ministeri d’Hisenda la forma amb la qual s’ha fet el dictamen d’aprovació de l’expedient de recollida i transport de Residus Sòlids Urbans, neteja viària i gestió de l’Ecoparc. Des del grup municipal s’entén que la figura contractual d’esta concessió no pot aplicar-se a un concessionari que no assumeix el risc d’explotació. El servei de recollida de residus és un servei públic pel qual l’ajuntament pot cobrar una tassa als veïns, però no serveix el mateix cas per a la neteja viària. Per tant seria un contracte de serveis, al qual no pot aplicar-se un contracte de tants anys.

La doctrina del TJCE és concloent quan afirma que una concessió de serveis és quan l’activitat és susceptible de ser explotada per particulars i es trasllada el risc econòmic derivat de l’explotació del servei a l’empresa que es contracta. Este fet és impossible en el cas de Crevillent perquè es pretén aprovar un expedient on va tot junt, amb un preu fix anual de més de 2 milions d’euros.

El Grup Municipal l’Esquerra, ha explicat que, la legislació exigeix de forma expressa que el risc que es trasllada al contractista siga el risc de la demanda, depenent de l’ús que facen els usuaris, i no qualsevol altre tipus de risc econòmic que poguera al·ludir el Partit Popular com puga ser compra de maquinària o baixes laborals.

Per últim, també ha format part de la denúncia el còmic informe que ha realitzat el 2n Tinent d’Alcaldia, Manuel Moya, ja que vulnera les atribucions que li competeixen a un membre de la corporació, que seria competència pericial d’un tècnic i no va en concordança amb la Llei de Bases de Règim Local, ja que no és una persona competent per designar quin model és més sostenible i barat.

Des d’EUPV-ERPV es seguirà treballant per tal que el nou model de gestió de recollida de brossa siga baix un procés participatiu i obert, on queden clars els comptes, per tractar d’evitar que a uns mesos de les eleccions el Partit Popular condemne a este poble a pagar més del compte amb l’únic motiu de defensar la política neoliberal de privatitzar la vida pública.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies