Compromís: Resum ple ordinari

Crevillent a 28 de setembre, en aquest ple es va abordar l’expedient de contractació del Servei de Recollida de Residus, Neteja Urbana i gestió de l’Ecoparc. Davant d’aquest expedient el Grup de Compromís va presentar una esmena a la totalitat en la qual es demanava que es retirés la mateixa i es fes ús de la pròrroga legal de la concessió del servei durant un any més, amb la finalitat que siga la propera corporació que isca en les pròximes eleccions la que decidisca el model de gestió d’un servei tan important que suposa la quantitat de més de 30 milions d’euros durant deu anys més cinc de pròrroga. Compromís va demanar a l’alcalde del PP que explicara quin interès personal i què presses té en aquests moments per impulsar aquesta contractació que hipotecaria als tres mandats següents.

El punt es va aprovar amb els únics vots dels regidors del PP.

El següent punt tractava de l’aprovació de les Ordenances Fiscals per al 2015. En aquest punt des de Compromís es va denunciar l’elevada pressió fiscal que des del PP es ve aplicant en les taxes i impostos i que suposa un increment del 145% (segons dades del tribunal de comptes) en els últims 20 anys, mentre que l’IPC només ha pujat un 61%. A més no contents amb la pujada Crevillent no disposa de serveis bàsics de qualitat ni de serveis extraordinaris que milloren la vida dels veïns i veïnes de la nostra localitat.

Compromís votà a favor de la moció presentada pel PSOE sobre l’anul·lació del decret que estableix el copagament establert per la Generalitat en els preus públics i les quanties a percebre en l’àmbit dels serveis socials als dependents discapacitats. Compromís recorda que ja al gener va presentar una moció en aquest sentit que igual que aquesta va ser rebutjada pels vots de la majoria absoluta del PP.

 

En l’apartat de preguntes, Compromís va preguntar al regidor de Festes i Joventut sobre la inexistència de les festes patronals. Compromís va reclamar d’una programació alternativa a la dels Moros i Cristians en la qual pugui participar qualsevol crevillentina o crevillentí. A més es va afirmar que el PP margina una part de la societat crevillentina que són els joves ignorant-los cada any.

 

Compromís també va preguntar a la regidora de Medi Ambient sobre les mesures necessàries per tractar la plaga del “barrenillo” que està afectant als pins de la nostra serra i que acaba per assecar els arbres, i si aquest Ajuntament pensa fer alguna actuació al respecte com ja ho estan fent en altres municipis del nostre entorn.

 

Des de Compromis també es va demanar a l’alcalde que igual que ha actuat al c/ Sant Isidre retirant uns rafals existents per guanyar places d’aparcament, un ordre de prioritats per a escometre la urbanització de zones del casc urbà com en els Carrers Macha i Llorens que no tenen urbanització amb una xarxa de alcatarillat i aigua potable deficient i sense accessos ni tan sols per als serveis d’emergència, i que encara que són actuacions més complicades urgeixen perquè afecten directament la qualitat de vida de veïns de Crevillent que tenen dret ia més paguen els seus impostos com qualsevol altre.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies