Existeixen alternatives per fer de l’IBI un impost just per als crevillentins i crevillentines

El Grup Municipal EUPV-ERPV no comparteix el triomfalisme amb el que el govern del PP pretén vendre la modificació de l’ordenança de l’Impost sobre els Bens Immobles.

Segons EUPV-ERPV, els crevillentins i les crevillentines seguiran suportant un impost injust perquè seguix sense aportar solucions basades en la realitat social i econòmica del nostre poble i de la nostra gent.
En eixe sentit, el regidor d’esquerres Vicent Selva ha recordat que al Ple al qual es van aprovar les ordenances fiscals -entre les quals la de l’IBI- EUPV-ERPV va aportar alternatives per fer que el cobrament d’este impost tinguera en compte situacions com la desocupació dels membres familiars, els ingressos anuals o el recàrrec als immobles desocupats, especialment aquells propietat de bancs, així com mesures per fer de l’IBI un element que ajudara a dinamitzar la contractació per part de les empreses, garantint a més que foren els qui més tenen, aquells qui més paguen.

Així Selva ha assenyalat que “resulta injusta la forma en la que este impost es recapta al nostre municipi, basant-se en un coeficient únic, per fer el càlcul de que cada família o empresa ha de pagar, sense atendre a la diversitat de situacions que podem trobar al nostre poble. Per això -ha remarcat Selva- es moment de buscar alternatives, que existeixen, com es demostra a altres pobles i ciutats, per fer que els impostos siguen un instrument en favor de la igualtat i de les necessitats del nostre poble”.

Selva ha recordat diferents exemples, com el municipi català de Berga, on les grans superfícies comercials o industrials mantenen un coeficient més alt, un 1,1% que als petits comerços i les petites indústries locals, o els immobles residencials, amb un 0,65%. També ha assenyalat les bonificacions del municipi andalús de Carboneras on es contemplen bonificacions en funció dels ingressos, oscil·lant entre del 90% per aquelles famílies amb ingressos inferiors als 3300 euros per any o fins al 30% d’aquelles famílies amb ingressos d’entre 13000 i 16000 euros. O Sevilla, on es bonifica aquelles empreses que contracten nous treballadors.

Per últim, Selva ha afegit que la modificació que proposa el PP beneficia especialment a aquells que més tenen, ja que determinades grans empreses ubicades a Crevillent, deixaran d’aportar als comptes municipals 3000 euros per any. Diners que -ha assegurat Selva- “són més que necessaris tenint en compte la greu situació econòmica de Crevillent, i podrien utilitzar-se per ampliar i oferir millores en àrees com Benestar Social i foment de l’ocupació, que és la màxima preocupació de tot el poble”

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies