COMPROMÍS CONSIDERA RAONABLE LA CONGELACIÓ DE L’IBI DESPRÉS DE LA PUJADA DE MÉS D’UN 6% DURANT LA LEGISLATURA PASSADA

Crevillent, 11 de gener. Jesús Ruiz, Portaveu adjunt de Compromís i Vocal en la Comissió d’Hisenda, ha manifestat que la congelació per a enguany de l’IBI està justificada i no s’oposaran a aquesta mesura ja que també és un compromís polític del seu grup que durant aquesta legislatura cap impost puge per sobre de l’IPC.
Afig Jesús Ruiz que la situació de la majoria dels crevillentins i crevillentines és de precarietat, precarietat en l’ocupació i en molts casos en l’atur, per açò aquest Ajuntament no pot ni deu pujar els impostos i les taxes municipals, tal i com Compromís  ha vingut reivindicant des del començament de la crisi i en tota la legislatura passada.
Des de Compromís s’ha recordat que en la legislatura passada quan el PP encara tenia una àmplia majoria absoluta va pujar l’Impost de Béns Immobles més del 6% i que durant els dos primers anys la pujada va arribar a aconseguir el 10%. Pujades totes que han estat pagant els veïns i veïnes de Crevillent sense una contraprestació de millora dels serveis que presta l’Ajuntament. Mentre salaris i pensions dels crevillentins i crevillentines han baixat o s’han mantingut congelades.
Jesús Ruiz considera que és necessari en aquest moment polític arribar a acords i fer que funcionen les coses en l’Ajuntament si per part del Govern Municipal hi ha una vertadera voluntat política de col·laboració. En tot cas un dels compromisos que tota la Corporació ha de consensuar en matèria tributària per a aquesta legislatura és que la pressió fiscal no seguisca incrementant-se sinó hi ha una vertadera justificació i millora important en infraestructures i serveis per a la majoria de la població.
És evident que la pressió fiscal d’aquests últims vint anys no ha servit perquè Crevillent dispose d’infraestructures bàsiques essencials com poden ser un teatre, una escola infantil de 0 a 3 anys o una residència pública per a majors, ni tan sols per a tenir una xicoteta estació d’autobusos o per a tenir una piscina d’estiu, ni per a millorar els serveis bàsics comparables a municipis del nostre entorn com pot ser la neteja o per a solucionar alguns problemes estructurals que té el nostre municipi.
D’altra banda, Jesús Ruiz ha recordat que aquesta congelació no compensarà en cap cas, la pujada del valor cadastral, ja que aquesta pujada tindrà repercussió sobre altres impostos que també paguen els ciutadans, tals com l’Impost de la Renda, l’Impost de Successions, el de Patrimoni o la Plusvàlua. A més també tindrà repercussió en els càlculs per a rebre ajudes bàsiques.
Jesús Ruiz ha afegit que la normativa del Govern central del PP en aquest assumpte és injust perquè no contempla realitats com les de Crevillent, on estem convençuts que s’ha produït una devaluació dels habitatges més accentuada que en altres municipis del nostre entorn pel que no estava ni està justificada l’augment del 10% del valor cadastral.
Des de Compromís s’insisteix que les valoracions conjuntes i a través d’un percentatge són injustes ja que no cerquen en cap cas ajustar-se al 50% del valor real de l’habitatge sinó que es realitza amb una fi merament recaptatòria.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies