Ens falten dades sobre Seguretat Ciutadana a Crevillent

Ens falten dades sobre Seguretat Ciutadana a Crevillent

El portaveu del grup municipal de l ‘Esquerra, Josep Candela, ha manifestat en la Comissió de Règim Interior que les dades aportades pel Govern Municipal sobre la Junta Local de Seguretat Ciutadana són incompletes i no serveixen per fer una lectura global dels índexs de criminalitat. El representant de l’Esquerra s’ha referit al titular donat pel Partit Popular en el qual s’afirmava que les infraccions penals han baixat un 10’49%. Per a Candela esta dada és insuficient ja que amb la reforma de la Ley de Seguridad Ciudadana de 2015 moltes de les faltes lleus han deixat de considerar-se infraccions penals per a passar a ser infraccions o faltes administratives.

Per al regidor de l’Esquerra «no podem abordar des d’una perspectiva adequada la situació si només ens remetem a una part de les infraccions. Les dades lliurades fins ara pel Partit Popular llancen que hi ha hagut un descens d’infraccions penals, però d’altra banda han pujat les denúncies un 11’75% i les detencions un 12’32%. Que les tendències no concordin no ens tranquil·litza, per això hem demanat que s’informe detalladament de les dades que encara no s’han fet públiques «.

La coalició d’esquerres basa els seus dubtes en el canvi de tipificació de les infraccions d’un any a este, la qual cosa podria donar un titular enganyós tot i que les infraccions podrien ser les mateixes o superiors. Des de l’Esquerra esperen que no es dega a això i sí a una major i millor actuació dels cossos de seguretat de l’Estat, però han sol·licitat al regidor Manuel Moya que remeta estos interrogants als cossos policials per a resoldre les preguntes que han quedat pendents. Petició a la qual ha accedit el Regidor de Policia a informar en futures comissions.

Candela Muñoz també s’ha referit a altres dades que s’han aportat des de la Junta Local de Seguretat, o més bé a la forma de comunicar-les des del Partit Popular, per al regidor d’Esquerra «només s’ha fet referència a un col·lectiu, el d’immigrants, a l’hora de donar informació detallada al públic sobre la delinqüència. Per a l’Esquerra posar el focus només aquí és un error, ja que hi ha violències millor tipificades de les quals no s’ha fet ressò el govern municipal i sí es van donar en la mateixa Junta, per exemple les de violència masclista. Crevillent ha de ser conscient que en un any han hagut 81 intervencions per violència de gènere a la localitat, esta dada ha de ser pública i ens convoca a la urgència d’atendre-la«.

Finalment l’Esquerra va demanar les dades sobre violència masclista respecte a anys anteriors per a comparar-les, dades que en eixe moment el regidor del ram tampoc tenia a mà i va contestar que ho comunicaria en una futura comissió.


Nos faltan datos sobre Seguridad Ciudadana en Crevillent

El Portavoz del grupo municipal de L’ Esquerra, Josep Candela, ha manifestado en la Comisión de Régimen Interior que los datos aportados por el Gobierno Municipal sobre la Junta Local de Seguridad Ciudadana son incompletos y no sirven para hacer una lectura global de los índices de criminalidad. El representante de l’Esquerra se ha referido al titular dado por el Partido Popular en el que se afirmaba que las infracciones penales han bajado un 10’49%. Para Candela este dato es insuficiente pues con la reforma de la Ley de Seguridad Ciudadana de 2015 muchas de las faltas leves han dejado de considerarse infracciones penales para pasar a ser infracciones o faltas administrativas.

Para el concejal de l’Esquerra “no podemos abordar desde una perspectiva adecuada la situación si solo nos remitimos a una parte de las infracciones. Los datos entregados hasta ahora por el Partido Popular arrojan que ha habido un descenso de infracciones penales, pero por otro lado han subido las denuncias un 11’75% y las detenciones un 12’32%. Que las tendencias no concuerden no nos tranquiliza, por eso hemos pedido que se informe detalladamente de aquellos datos que aún no se han hecho públicos”.

La coalición de izquierdas basa sus dudas en el cambio de tipificación de las infracciones de un año a este, lo cual podría dar un titular engañoso aun cuando las infracciones podrían ser las mismas o superiores. Desde l’Esquerra esperan que no se deba a ello y sí a una mayor y mejor actuación de los cuerpos de seguridad del Estado, pero han solicitado al concejal Manuel Moya que remita estos interrogantes a los cuerpos policiales para resolver las preguntas que han quedado pendientes. Petición a la que ha accedido el Concejal de Policía en informar en futuras comisiones.

Candela Muñoz también se ha referido a otros de los datos que se han aportado desde la Junta Local de Seguridad, o más bien a la forma de comunicarlos desde el Partido Popular, para el concejal d’Esquerra “sólo se ha hecho referencia a un colectivo, el de inmigrantes, a la hora de dar información pormenorizada al público sobre la delincuencia. Para la Esquerra poner el foco solo aquí es un error, pues existen violencias mejor tipificadas de las cuales no se ha hecho eco el gobierno municipal y sí se dieron en la misma Junta, por ejemplo la violencia machista. Crevillent debe ser consciente que en un año se han remitido 81 intervenciones por violencia de género en la localidad, este dato debe ser público y nos convoca a la urgencia de atenderlo”.

Por último L’Esquerra pidió la comparativa de los datos sobre violencia machista respecto a años anteriores, dato que en ese momento el concejal del ramo tampoco tenía a mano y que contestó que comunicaría en una futura comisión.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies