Xarrada: el genocidi gitano. L’Ateneu de Crevillent convida Ricard Valentí a parlar sobre l’holocaust gitano a la Casa de Cultura.

El proper dissabte 8 de maig, el president de l’Associació de Joves Gitanos del barri de Gràcia (Barcelona) farà una xarrada sobre el Samuradipen, o la persecució i extermini del poble gitano a l’Alemanya nazi, aprofitant la diada del 5 de maig (alliberament dels republicans del camp de Mauthausen).

El 5 de maig de 1945 s’alliberava el camp de concentració de Mauthausen i, després, el de Gusen. Donat que a estos dos camps situats a Àustria hi van romandre o morir la major part dels republicans deportats, l’any 2019 es va oficialitzar esta data com a dia de memòria, si bé des del mateix 1945 els deportats i les seues associacions han realitzat multitud d’actes.

 L’Ateneu de Crevillent, juntament amb el Casal Tio Cuc d’Alacant (que farà el mateix acte el divendres 7 a les 18:00 al Museu d’Art Contemporani d’Alacant) hem organitzat esta xarrada a la nostra localitat per tal de commemorar este dia, i donar projecció a un dels col·lectius deportats més invisibilitzats: els gitanos.

L’acte (d’entrada lliure però aforament limitat) serà el dissabte 8 de maig, al saló d’actes de la Casa Municipal de Cultura de Crevillent.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies