2 de desembre a les 18.00 h, s’inaugura l’exposició “#Primavera Musical: la música valenciana reviscola” al Centre Jove

L’exposició “#Primavera Musical”, de la Universitat d’Alacant, fa un repàs de les darreres dues dècades de música en valencià.

Divendres que ve, 2 de desembre, a les 18.00h, al vestíbul del Centre Jove “Juan Antonio Cebrián” tindrà lloc la inauguració de l’exposició “#Primavera musical: la música valenciana reviscola”, de la Universitat d’Alacant, que podrem gaudir gràcies a Aviva Crevillent (l’Agència de Promoció del Valencià) i la Regidoria de Cultura.

Grups com La Gossa Sorda, Obrint Pas, el Diluvi, Aspencat, Pupil·les, Maluks, Orxata, La Fúmiga, ZOO, etc., o el grup crevillentí Corbella són els protagonistes d’aquesta mostra que repassa les dues últimes dècades de la música valenciana. Hi podreu descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l’actualitat. L’exposició ofereix una panoràmica general del moviment de reviscolament musical que s’ha produït al País Valencià.

La inauguració tindrà lloc el pròxim divendres, 2 de desembre, a les 18.00 h al Centre Jove i comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Jesús Ruiz, i del comissari de la mostra, David Garcia Sirvent, tècnic del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, que ens oferirà una visita guiada per l’exposició. A més, posteriorment, tindrà lloc un col·loqui sobre la situació actual de la música en valencià, amb la participació del grup crevillentí Corbella, que recentment ha publicat el seu darrer disc.

A banda dels grups i les cançons, el recorregut de l’exposició explora el vincle de la música amb l’art gràfic, la literatura, els festivals, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques o els estudiants. L’exposició consta d’una sèrie de ​panells temàtics​, vitrines amb llibres, revistes i marxandatge i ​pantalles​ que reprodueixen concerts, videoclips i programes de televisió o d’internet.

La mostra ja ha rodat pel país durant els últims mesos: ha visitat el festival de música Feslloc, l’Aplec dels Ports, la Seu Universitària de Benissa (la Marina Alta), el campus d’Elx de la Universitat Miguel Hernández, la fira Trovam a Castelló de la Plana, la Universitat de Lleida, Mutxamel, Montesa, Novelda, Xixona, Guardamar del Segura i diversos centres de secundària (a Alacant, l’Alfàs del Pi, la Vila Joiosa, Benidorm…). A més, les itineràncies continuaran durant la resta de l’any i el que ve amb un calendari ben atapeït.

El cartell de #PrimaveraMusical va ser un encàrrec a Helga Ambak. La il·lustradora de Muro (el Comtat) ha treballat dins del camp de la música amb dissenys i direcció artística; entre d’altres, amb ZOO, Smoking Souls, La Fúmiga o Inèrcia. Pel treball que va fer amb Translúcid va rebre el Premi Ovidi al Millor Disseny el 2020.

A Crevillent, la mostra es podrà visitar del 2 de desembre al 7 de gener, al Centre Jove, de dilluns a divendres, de 9.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 21.00 h i dissabte de 10.00 h a 14.00h i de 16.30 h a 21.00 h. Paral·lelament, hi haurà una sèrie d’​activitats complementàries al voltant de l’exposició, com visites guiades, xarrades i col·loquis, tallers o concerts.

 

El próximo viernes 2 de diciembre a las 18.00 h, se inaugura la exposición “#Primavera Musical: la música valenciana reviscola” en el Centre Jove

 

  • La exposición “#Primavera Musical”, de la Universitat d’Alacant, repasa las últimas dos décadas de música en valenciano.

 

El próximo viernes, 2 de diciembre, a las 18.00h, en el vestíbulo del Centre Jove “Juan Antonio Cebrián” tendrá lugar la inauguración de la exposición “#Primavera musical: la música valenciana reviscola”, de la Universitat d’Alacant, que podremos disfrutar gracias a Aviva Crevillent (la Agència de Promoció del Valencià) y la Concejalía de Cultura.

Grupos como La Gossa Sorda, Obrint Pas, el Diluvi, Aspencat, Pupil·les, Maluks, Orxata, La Fúmiga, ZOO, etc., o el grupo crevillentino Corbella son los protagonistas de esta muestra que repasa las dos últimas décadas de la música valenciana. Podréis descubrir los grupos de música y los artistas desde finales de los 90 hasta la actualidad. La exposición ofrece una panorámica general del auge musical que se ha producido en nuestra tierra.

La inauguración tendrá lugar el próximo viernes, 2 de diciembre, a las 18.00 h en el Centre Jove y contará con la presencia del concejal de Cultura, Jesús Ruiz, y del comisario de la muestra, David Garcia Sirvent, técnico del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, que nos ofrecerá una visita guiada por la exposición. Además, posteriormente, tendrá lugar un coloquio sobre la situación actual de la música en valenciano, con la participación del grupo crevillentino Corbella, que recientemente ha publicado su último disco.

Además de los grupos y de las canciones, el recorrido de la exposición explora el vínculo de la música con el arte gráfico, la literatura, los festivales, el ámbito familiar, las publicaciones periódicas o los estudiantes. La exposición consta de una serie de paneles temáticos, vitrinas con libros, revistas y merchandising y pantallas que reproducen conciertos, videoclips y programas de televisión o de internet.

La muestra ya ha rodado por el país durante los últimos meses: ha visitado el festival de música Feslloc, el Aplec dels Ports, la Sede Universitaria de Benissa (la Marina Alta), el campus de Elx de la Universidad Miguel Hernández, la feria Trovam en Castelló de la Plana, la Universitat de Lleida, Mutxamel, Montesa, Novelda, Xixona, Guardamar del Segura y varios centros de secundaria (en Alacant, Alfàs del Pi, Vila Joiosa, Benidorm…). Además, las itinerancias continuarán durante el resto del año y el que viene con un calendario muy ajustado..

El cartel de #PrimaveraMusical ha sido un encargo a Helga Ambak. La ilustradora de Muro (el Comtat) ha trabajado dentro del campo de la música con diseños y dirección artística; entre otros, con ZOO, Smoking Souls, La Fúmiga o Inèrcia. Por el trabajo que hizo con Translúcid recibió el Premi Ovidi al Millor Disseny en 2020.

En Crevillent, la muestra se podrá visitar del 2 de diciembre al 7 de enero, en el Centre Jove, de lunes a viernes, de 9.00 h a 14.00 h y de 16.30 h a 21.00 h y sábado de 10.00 h a 14.00h y de 16.30 h a 21.00 h. Paralelamente, tendrán lugar una serie de actividades complementarias entorno a la exposición, como visitas guiadas, charlas y coloquios, talleres o conciertos.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies