Crevillent organitza una sèrie d’actes per a commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano

  • El dia 14 d’abril al balcó de l’Ajuntament es penjarà la bandera del poble gitano i es llegirà un manifest

 

  • El 15 d’abril, en el Parc Nou, tindrà lloc un parlament i lliurament de plaques commemorativa per part de la directiva de Sinamos Rom i autoritats abans d’un doble concert

                         

Aquest divendres 14 d’abril, a les 12:00 h, es penjarà al balcó de l’Ajuntament la bandera del Poble Gitano que simbolitzarà l’inici de les activitats programades amb motiu del passat 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, que enguany es retarden per coincidir amb la Setmana Santa. Després d’això es procedirà a la lectura d’un manifest que té per objectiu visibilitzar a aquesta minoria i reivindicar la igualtat i supressió d’estereotips.

Durant la jornada del dissabte, 15 d’abril, en el Parc Nou a les 18.00 h es precedirà al lliurament de plaques commemoratives per part de diferents autoritats municipals i de la directiva de l’associació crevillentina de gitanos Sinamos Rom. Després d’ells els assistents gaudiran d’un doble concert, Son D’Alikante i José de los Fernández.

La regidora de Drets Socials i Desenvolupament Humà, Montse Pineda, ha destacat la importància d’assistir a aquesta mena d’esdeveniments de suport a col·lectius que moltes vegades pateixen injustícies derivades d’estereotips negatius.

A més, en 2023 es compleixen cinquanta-dos anys del primer congrés internacional a Londres que marca un abans i un després en el reconeixement, a tot el món, dels seus drets com a poble.

L’associació gitana Sinamos Rom i l’Ajuntament de Crevillent han coordinat aquests actes tant commemoratius com reivindicatius perquè és evident que s’ha avançat molt en la igualtat d’oportunitats però encara hi ha molt per fer. Per això, s’aprofita el dia 8 per a commemorar i denunciar també que, encara hui, pel mer fet de ser gitanos o gitanes es veuen vulnerats els seus drets.

L’Ajuntament de Crevillent és conscient d’aquesta realitat i creu necessari continuar apostant per polítiques, iniciatives i programes que contribuïsquen a assegurar drets socials per a totes les persones gitanes, sense deixar a ningú arrere, perquè puguen exercir plenament la ciutadania crevillentina. Un compromís per part de les institucions que, en aquesta etapa de reconstrucció i recuperació del nostre poble, després de la crisi provocada pel coronavirus, la guerra i la inflació s’està traduint en mesures concretes per a reduir la desigualtat, lluitar contra la discriminació, i avançar en drets i ciutadania del Poble Gitano.

Aquestes activitats programades per Sinamos Rom de Crevillent serveixen com a gest de reconeixement mutu i d’acord de col·laboracions i actuacions entre l’Ajuntament. i el col·lectiu gitano de Crevillent.

 

Crevillent organiza una serie de actos para conmemorar el Día Internacional del Pueblo Gitano

  • El día 14 de abril en el balcón del Ayuntamiento se colgará la bandera del pueblo gitano y se leerá un manifiesto

 

  • El 15 de abril, en el Parc Nou, tendrá lugar un parlamento y entrega de placas conmemorativa por parte de la directiva de Sinamos Rom y autoridades antes de un doble concierto

Este viernes 14 de abril, a las 12:00 h, se colgará al balcón del Ayuntamiento la bandera del Pueblo Gitano que simbolizará el inicio de las actividades programadas con motivo del pasado 8 de abril, Día Internacional del Pueblo Gitano, que este año se retrasan para coincidir con la Semana Santa. Después de esto se procederá a la lectura de un manifiesto que tiene por objetivo visibilizar a esta minoría y reivindicar la igualdad y supresión de estereotipos.

Durante la jornada del sábado, 15 de abril, en el Parque Nuevo a las 18.00 h se precederá a la entrega de placas conmemorativas por parte de diferentes autoridades municipales y de la directiva de la asociación crevillentina de gitanos Sinamos Rom. Después de ellos los asistentes disfrutarán de un doble concierto, Son D’Alikante y José de los Fernández.

La concejala de Derechos Sociales y Desarrollo Humano, Montse Pineda, ha destacado la importancia de asistir a este tipo de eventos de apoyo a colectivos que muchas veces sufren injusticias derivadas de estereotipos negativos.

Además, en 2023 se cumplen cincuenta y dos años del primer congreso internacional en Londres que marca un antes y un después en el reconocimiento, en todo el mundo, de sus derechos como pueblo.

La asociación gitana Sinamos Rom y el Ayuntamiento de Crevillent han coordinado estos actos tanto conmemorativos como reivindicativos porque es evidente que se ha avanzado mucho en la igualdad de oportunidades pero todavía hay mucho para hacer. Por eso, se aprovecha el día 8 para conmemorar y denunciar también que, todavía hoy, por el mero hecho de ser gitanos o gitanas se ven vulnerados sus derechos.

El Ayuntamiento de Crevillent es consciente de esta realidad y cree necesario continuar apostando por políticas, iniciativas y programas que contribuyan a asegurar derechos sociales para todas las persones gitanas, sin dejar a nadie atrás, para que puedan ejercer plenamente la ciudadanía crevillentina. Un compromiso por parte de las instituciones que, en esta etapa de reconstrucción y recuperación de nuestro pueblo, después de la crisis provocada por el coronavirus, la guerra y la inflación se está traduciendo en medidas concretas para reducir la desigualdad, luchar contra la discriminación, y avanzar en derechos y ciudadanía del Pueblo Gitano.

Estas actividades programadas por Sinamos Rom de Crevillent sirven como gesto de reconocimiento mutuo y de acuerdo de colaboraciones y actuaciones entre el Ayuntamiento. y el colectivo gitano de Crevillent.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies