L’Esquerra de Crevillent comença la ronda de contactes per una Escoleta Municipal 0-3 anys

El Grup Municipal de L’Esquerra ha iniciat la ronda de contactes que completarà la proposta d’una escoleta infantil municipal amb la intenció de portar a plenari la votació d’este projecte per a Crevillent. Per este motiu els regidors crevillentins han planificat un calendari de visites a aquelles poblacions pròximes on estan en marxa este tipus d’escoletes. La finalitat, segons L’Esquerra, és conéixer de primera mà quines són les circumstàncies necessàries per a posar-ho en marxa.

La primera d’estes trobades ha sigut amb la regidoria d’Educació de Callosa de Segura. En estes visites els regidors estan recollint informació sobre quines són les despeses que hauria de fer front l’Ajuntament i quines són les ajudes que des dels municipis es poden demanar o aportar directament a les famílies per a subvencionar l’educació en esta franja d’edat.

El portaveu Josep Candela afirma que “esta és una mesura demandada per la societat crevillentina i que crea una discriminació respecte als pobles del nostre voltant. El Partit Popular ens ha venut que som els reis del superàvit mentre ens nega els serveis mínims que altres sí que poden tenir per viure en altre lloc. La conclusió és molt senzilla, el superàvit del Sr. Asencio el paguen les famílies treballadores quan fan front als pagaments d’uns serveis que les institucions s’estalvien“.

La reunió amb la Regidora d’Educació de Callosa, Ángela Pedrera, i amb el tècnic d’Educació d’este Ajuntament ha sigut qualificada de molt productiva quant a aportació de documentació, legislació i sobretot per a l’estudi de les aportacions en forma de beques que fa este Ajuntament directament a les famílies. El model de Callosa de titularitat municipal però gestió privada, heretada per les polítiques del Partit Popular, no serà el model que propose L’Esquerra però segons els regidors és necessari conéixer els avantatges i desavantatges de cada model per transmetre una idea seriosa d’allò que es vol portar a Crevillent.

En paraules de Josep Candela “la casuística de Callosa és interessant per refermar la nostra aposta pels serveis públics i per veure com un Ajuntament disposa bona quantitat del seu pressupost en donar este servei i comparar-ho amb les beques d’educació del nostre Ajuntament que fa anys que estan congelades, a banda de no oferir el servei en l’etapa de 0 a 3 anys“.
Els regidors crevillentins seguiran en les següents setmanes visitant altres escoles infantils de titularitat municipal i agreixen la col·laboració de les regidories dels pobles que estan visitant.

 

Crevillent, 6 novembre 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies