EUPV-ERPV: “El PP vol blindar un contracte amb SELESA per si perd les eleccions de 2015”

El Grup Municipal EUPV-ERPV vol denunciar que el PP pretén adjudicar un nou contracte per la recollida de brossa i neteja viària per deixar aquest servei lligat per molts anys més a una empresa privada, tancant la possibilitat a un model de gestió directa, és a dir, realitzat directament per l’ Ajuntament, en cas que a les eleccions de maig de 2015 el PP no aconseguira majoria absoluta i es produira un canvi de govern.

EUPV-ERPV assenyala que si el contracte amb SELESA ha tingut vigència durant deu anys i porta un any prorrogat, “sembla més sensat i més honest que davant la possibilitat de que hi haja un nou govern en pocs mesos, no es tanque un nou contracte que tindrà vigència per molts anys, sinó que es torne a formalitzar una pròrroga, per si en cas que es produisca un canvi de govern, el nou tinga les mans lliures per prendre les decisions que es creguen oportunes, sense haver de mantindre un contracte amb una empresa, com SELESA, que ens costarà a tots uns dos milions d’ euros. Una quantitat excessiva que fa que sobre aquest tema s’haja de decidir de forma seriosa i planificada.

Segons el regidor d’EUPV-ERPV Vicent Selva: “dona la sensació que el PP ja es veu fora del govern i que el que vol és deixar tancat un contracte de dos milions d’ euros amb una empresa privada, molt probablement SELESA, i evitar que eixe servei l’oferisca directament l’ Ajuntament. Un servei que a dia de hui considerem deficient, amb contenidors en mal estat i bruts i brossa pels carrers. Nosaltres, front aquest model reclamem la gestió directa, un model que cada vegada s’està implantant més, no sols a l’Estat Espanyol sinó també a Europa; una opció més barata i que permet un servei de millor qualitat. I no és una opinió nostra, sinó que són les conclusions de diferents estudis i informes, com els que realitza el Tribunal de Cuentas”.

Selva ha recordat que amb la gestió municipal, no s’ha de pagar ni l’ IVA del contracte (10%) ni el benefici industrial de l’empresa, que pot variar entre un 5% i un 20% sobre el cost del servei, amb la qual cosa, l’estalvi pot ser considerable. I, a més, amb un control directe del servei es poden implantar nous models de recollida, més ecològics i saludables, com la recollida en origen que permeten revaloritzar els residus i obtindre ingressos per al municipi, cosa que pot permetre reduir la taxa de la brossa o poder dedicar diners a altres necessitats.

Per altra banda, Selva ha recordat que el seu grup té dubtes ben fonamentats sobre la legalitat del procediment amb el que va ser concedida la construcció de la nau del parc de serveis de SELESA, que considera “que va ser un intent desesperat de l’empresa i el govern del PP d’assegurar contractes per SELESA, més enllà dels interessos del poble”.

Per últim, EUPV-ERPV critica que al seu comunicat el PP pretenga ficar por als treballadors de forma injustificada. EUPV-ERPV assegura que “els treballadors són sempre beneficiats pel canvi de model que proposa. Fins i tot -han remarcat- amb l’ estalvi que permet la gestió directa, es podrà augmentar la plantilla per oferir un servei més flexible, més eficient i de millor qualitat”.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies