EUPV-ERPV alerta de l’existència d’amiant en alguns dels col·legis de Crevillent

El Grup Municipal EUPV-ERPV alerta de l’existència de fibrociment –amiant- en tres col·legis de la localitat.

Aquesta informació ha sigut facilitada per conselleria després de ser obligada per una sentencia del TSJ davant els requeriments del Grup Parlamentari d’ Esquerra Unida del País Valencià.

Fruit d’ aquesta sentència, la consellera d’educació Maria José Català va fer pública la relació completa de col·legis que a tot el País Valencià, un total de 154, amb estructures de fibrociment, també conegut com “amiant”, un material classificat pel Centre Internacional de Recerca sobre el Càncer (CIRC), com a substància cancerígena, motiu pel qual, la seua utilització a Espanya es va prohibir en 2002. Segons afirmen els experts, el risc sorgeix quan per deteriorament o rotura s’alliberen les fibres d’amiant en l’aire que es respira, en general invisibles a l’ull humà, poden penetrar i dipositar-se en els pulmons.

Segons afirmen des d’ EUPV-ERPV al llistat facilitat per conselleria apareixen tres col·legis de Crevillent: C.P. Miguel Hernández, C.P. Párroco Francisco Mas y C.P. Doctor Francisco Mas Magro, per la qual cosa demanen que el govern local comprove aquesta situació i, si es confirma, actue per garantir la seguretat i la salut.

Segons el regidor Vicent Selva “la defensa de l’ escola pública també passa per mantindre unes instal·lacions de qualitat i que garantisquen la salut i la seguretat dels estudiants, per això, no podem permetre, ara que tenim la informació, que seguisca aquesta situació ni un minut més, exposant als xiquets i xiquetes a una situació de perill per la seua salut. Considerem prioritari i exigim que el govern municipal exigisca a conselleria que de la forma més ràpida es procedisca a retirar estes peces de fibrociment de tots els col·legis afectats. Si no ho fan estaran mostrant una actitud totalment irresponsable -ha remarcat Selva.”

A més, des d’ EUPV-ERPV han assenyalat que sol·licitaran reunions amb les direccions dels centres afectats, així com amb les respectives Associacions de Mares i Pares.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies