El Govern espanyol multa ACPV amb 45.000 euros

El Govern espanyol multa ACPV amb 45.000 euros a instàncies del Govern valencià per les emissions de Catalunya Ràdio. L’entitat comença demà 12 de novembre un Verkami per recollir els diners per pagar la nova multa

Al gener, el Govern espanyol va informar ACPV que havia obert un expedient sancionador a la nostra entitat a instàncies del Govern espanyol per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, i ens va obligar a tancar aquestes emissions sota l’amenaça que si no ho féiem la multa podia arribar a ser d’un milió d’euros. Després de gairebé un any de recursos i alegacions, finalment el Ministerio ens ha comunicat la resolució definitiva (vegeu adjunt): una multa de 45.000 euros, que l’entitat haurà de fer efectiva a Nadal.

Sembla que el Govern valencià del PP no ha tingut prou amb el tancament de Canal 9 i TV3, deixant-nos sense mitjans de comunicació en la nostra llengua, i encara li molesta el fet que ACPV puga començar a estabilitzar-se després de la situació que hem patit i patim a causa de les dràstiques retallades d’ajudes i subvencions, i de superar censures i multes anteriors. I sembla també que el Govern espanyol està disposat a assumir la deriva autoritària del Consell valencià que perd base social i credibilitat mentre veu com augmenta constantment la llista de corruptes i imputats relacionats amb el partit que li dóna suport.

Per això, Acció Cultural s’ha vist obligada a preparar una campanya de micromecenatge en la plataforma Verkami, que s’activarà demà dimecres 12 de novembre, i a la que es podrà connectar mitjançant la nostra web www.acpv.cat, per a recollir els diners necessaris per a poder pagar la multa a Nadal i evitar l’embargament dels comptes de l’entitat.

Paral·lelament, hui s’ha fet pública una sentència del Tribunal Suprem que anul·la la multa anterior del Govern valencià per les emissions de TV3. Una sentència, però, que no té conseqüències pràctiques. Primer, perquè des del punt de vista econòmic ACPV ha de pagar 45.000 euros a Nadal, i no sabem per contra quan ens serà retornat l’import de la multa que el Suprem anul·la, ja que això depén del Govern valencià, que no sabrem quan ens pagarà. Segon, perquè ACPV no pot reobrir les emissions, ja que el Govern valencià no podria multar-nos, però sí que ho podria fer l’espanyol.

Per això, des del Casal Jaume I de Crevillent, com a delegació d’Acció territorial d’Acció Cultural, fem una crida als crevillentins per a col·laborar amb el Verkami “Cultura en acció!” a partir d’este dimecres 12 de novembre i superar el nou intent d’ofegament econòmic que impulsa un Govern espanyol autoritari a instàncies del govern de Fabra i tancat al diàleg i la llibertat d’expressió. L’ajuda dels ciutadans de Crevillent i del conjunt de valencians ens és necessària per tal que Acció Cultural puga desenvolupar el seu treball de promoció de la llengua i la cultura tal com ha fet fins ara, i com a instrument per la recuperació dels mitjans de comunicació en llengua pròpia i d’un projecte de País Valencià que podria començar a visualitzar-se el 25 d’abril de 2015.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies