RESUM PLENARI DE NOVEMBRE 2014: GRUP MUNICIPAL L’ ESQUERRA: EUPV-ERPV

RESUM PLENARI DE NOVEMBRE 2014

 

  • Derogació de l’ordenança municipal reguladora d’antenes mòbil

El Tribunal Superior de Justícia revoca l’ordenança per a regular les antenes que es va fer des d’este Ajuntament. La nostra postura és contrària al que marca la llei, tot i això hem d’acatar-ho, però deixant constància que creiem que estes decisions que afecten l’àmbit local i el benestar dels ciutadans de Crevillent haurien de poder decidir-se a nivell local. En això consisteix el dret a decidir, en democratitzar les decisions i que els dictàmens siguen aprovats el més a prop del ciutadà possible i no en altes instàncies de l’Estat, on PP i PSOE fan ús de la seua majoria per beneficiar les empreses de telefonia. No és d’estranyar que després les portes giratòries porten a expolítics d’estes formacions a treballar per a estes grans companyies. Per tant acatem la sentència però seguirem treballant per poder regular la instal·lació d’estes antenes.

  • Adhesió al conveni marc signat entre la Generalitat Valenciana i Ecovidrio

Ens abstenim perquè es tracta d’una mesura que beneficia l’especulació amb el reciclatge per part de grans empreses en forma d’ONG, en comptes de repercutir el benefici econòmic del reciclatge en la mateixa població. És a dir, la recollida i tractament hauria de ser públic i municipal perquè a més també seria més eficient separant en la recollida i per tant aconseguint un major nivell de reciclatge. A pesar d’això, no votem en contra i ens abstenim perquè actualment no hi ha altra alternativa proposada per part del govern i d’alguna manera, encara que menys ecològica del que ens agradaria, allò important es que a la pràctica és recicle.

 

  • Donar compte de la resolució del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals inadmetent el recurs d’EUPV-ERPV

Com en nota de premsa ja va explicar este grup, de nou s’exposa perquè no s’ha admès el recurs enviat per EUPV-ERPV. Esta inadmissió prové d’un error de forma en el recurs que s’hauria de subsanar i recórrer. En ningun cas és una inadmissió pel contingut del recurs. En el fons recordem que es tracta d’evitar que la concessió a una empresa privada per a la recollida de brossa i neteja viària no siga de quinze anys, ja que el PP de Crevillent ha optat per la manera que més hipoteca a la població, havent pogut fer un contracte de només sis anys. EUPV-ERPV seguirà per totes les vies intentant que este fet no es produïsca.

 

  • Moció per la retirada d’estructures amb amiant dels col·legis de Crevillent

EUPV-ERPV presenta una moció per tal que es retiren les estructures de fibrociment que encara queden a dos col·legis municipals (Miguel Hernández i Mas Magro). Esta moció ve provocada per l’entrega per part de la Conselleria, després d’anys demanant-ho, d’un llistat d’estos col·legis a nivell del País Valencià que encara tenen estes estructures a petició del grup d’Esquerra Unida en Les Corts. Així al veure que afectava a dos centres locals, este grup ha fet esta moció perquè es done prioritat a la reforma d’estos. Esta proposta rep el suport tant de Compromís com del PSOE. Sorprenentment el Partit Popular vota en contra de la moció perquè diu que ja estan estudiant-ho. No comprenem com si això és cert perquè no volen deixar-ho per escrit per a que siga considerat de manera urgent. Amb la seua majoria absoluta el PP tomba la moció.

 

  • Moció de Compromís per uns pressupostos participatius

Votem a favor de la moció que planteja crear uns pressupostos participatius. Si bé el Partit Popular diu que no queda temps perquè estos seran els últims per a esta legislatura i no donaria temps, pensem que s’ha de començar a treballar ja en la confecció d’un reglament on la gent puga participar obertament i de manera transparent en els pressupostos del municipi. Açò seria una bona garantia per evitar la corrupció tan extensa al nostre país. En l’Assemblea de Gener d’EUPV-ERPV ja es va tractar esta matèria, on va participar l’actual Alcalde de la veïna localitat d’Asp. L’experiència dels seus pressupostos participatius estava tenint molt bons resultats i concep la política local en uns paràmetres molt més democràtics que els actuals. Sense dubte hauria de ser una de les vies a seguir en futurs governs per a Crevillent.

 

  • Precs i preguntes

Al torn final de preguntes, fem una sobre com s’està tramitant la petició que va fer este grup sobre crear un Banc de Terres municipal per a fomentar l’economia. Gratament, la regidora de foment ens contesta que ja estan pràcticament preparades les bases per a posar-ho en marxa i que en la pròxima comissió s’explicaria. Ens alegrem que davant la tònica habitual d’immobilitat almenys s’haja pres en consideració esta mesura.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies