COMPROMÍS PER CREVILLENT ES SUMA A LA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Crevillent a 3 de desembre, el 1992 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el dia 3 de desembre com a Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, amb la finalitat de sensibilitzar els governs en la presa de consciència i de mesures orientades cap a l’acció i destinades al constant millorament de la situació de les persones amb discapacitats ia la consecució de la igualtat d’oportunitats per a elles.

 

Per a Compromís les actuacions tant del Govern de la Nació com el de la Generalitat Valenciana lamentablement han anat en el sentit contrari empitjorant les condicions de vida de les persones amb discapacitat i dificultant la seua integració en condicions d’igualtat.

 

Les retallades socials que han vingut aplicant els governs del PP s’han acarnissat especialment en els discapacitats i en el seu entorn familiar a tenir aquests d’assumir les càrregues econòmiques i de dedicació a les seues cures que han deixat d’assumir les administracions. Com denuncia la Plataforma de Defensa de la Llei de Dependència, en els pressupostos de l’Estat per a 2015 s’ha pressupostat la mateixa quantitat per a ajuda als dependents El Govern ha consignat una partida de despesa mínima de 1.087.179.000 euros, quantitat idèntica a la de 2014, que difícilment pot donar de si per atendre els actuals 723.000 beneficiaris de la llei, incorporar als 172.978 que estan en llista d’espera i, a més, respondre per primera vegada a les necessitats d’un voluminós col·lectiu que abasta des ancians amb escassa mobilitat a persones amb Alzheimer en els primers estadis de la malaltia.

 

Compromís considera que la política del govern de la Generalitat en matèria de protecció social als discapacitats és inacceptable, ja que a les retallades i retards en l’Aplicació de la Llei de Dependència cal sumar el copagament als discapacitats

 

El Decret 113/2013, de 2 d’agost, del Consell, pel qual s’estableix el règim i les quanties dels preus públics a percebre en l’àmbit dels serveis socials. que ha vingut a establir unes condicions econòmiques duríssimes, inassumibles en alguns casos per a les persones amb discapacitat usuàries de centres i serveis, i que tot i que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat ja en dues ocasions nul el decret de copagament en centres de discapacitat de la Generalitat després d’admetre el recurs presentat contra el mateix per la Federació valenciana d’associacions de familiars i persones amb malaltia mental, un decret que l’alcalde de Crevillent va avalar votant contra la moció presentada per Compromís a l’Ajuntament de Crevillent.

 

Davant aquesta situació des de Compromís considerem que cal posar més que mai dins de les prioritats dels governants dels valors reconeguts per l’ONU i la defensa dels drets de les persones discapacitades impulsant polítiques que afavoreixen la igualtat.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies