Selva: “La transparència és la millor arma que tenim per combatre la corrupció”

El Grup Municipal EUPV-ERPV ha presentat en comissió de Règim Interior i Governació un document per a que des de l’àrea d’informàtica es treballe per adequar la informació que es dona a la web de l’Ajuntament als estàndards que assenyala la ONG Transparència Internacional. Aquesta ONG és una entitat que supervisa i difon la corrupció empresarial i política en el desenvolupament internacional i defineix la corrupció com l’abús del poder per a benefici privat.

L’ Índex de Transparència dels Ajuntaments és un dels projectes d’esta ONG, i es tracta d’un informe que es publica de forma periòdica sobre la transparència d’una sèrie d’ ajuntaments de l’ Estat Espanyol escollits aleatòriament. En 2014 foren 110 ajuntaments els analitzats en base amb 80 indicadors com, entre d’altres alguns relacionats amb informació sobre la Corporació Municipal o la transparència econòmica financera o sobre els costos dels serveis públics.

El Grup Municipal EUPV-ERPV ha analitzat la web de l’Ajuntament de Crevillent i dels 80 punts que s’utilitzen per mesurar la transparència, es compleixen menys de 20, és a dir, un 25%.

Segons el regidor Vicent Selva,”la transparència és la millor arma que poden trobar les institucions i els representants públics per lluitar contra la corrupció i per que els ciutadans recobren la confiança en un moment en el que la gent està farta de vore com alguns han utilitzat les institucions públiques i els recursos de tots en benefici propi. I ho podem vore –ha continuat Selva- cada dia als informatius. Per això –ha afirmat Selva- és necessari que este Ajuntament, igual que la resta d’administracions, treballe per garantir la transparència i la participació, per donar el màxim d’informació possible i perquè tots els crevillentins i crevillentines puguen saber exactament a que es dedica cada euro d’este Ajuntament”.

Per últim, des d’ EUPV-ERPV insten a que es treballe per garantir tant la transparència com les formes de participació ciutadana i que eixa ha de ser “actualment una de les prioritats de les institucions”.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies