Resum plenari de desembre 2014

Des d’EUPV-ERPV entenem que no podem condemnar Crevillent a pagar durant 15 anys per un servei privatitzat que és més car i més ineficient que la gestió municipalitzada com ha quedat demostrat pel Tribunal de Comptes.

Des del grup municipal s’entén que la figura contractual d’esta concessió no pot aplicar-se a un concessionari que no assumeix el risc d’explotació. El servei de recollida de residus és un servei públic pel qual l’ajuntament pot cobrar una tassa als veïns, però no serveix el mateix cas per a la neteja viària. Per tant seria un contracte de serveis, al qual no pot aplicar-se un contracte de tants anys.

La doctrina del TJCE és concloent quan afirma que una concessió de serveis és quan l’activitat és susceptible de ser explotada per particulars i es trasllada el risc econòmic derivat de l’explotació del servei a l’empresa que es contracta. Este fet és impossible en el cas de Crevillent perquè es pretén aprovar un expedient on va tot junt, amb un preu fix anual de més de 2 milions d’euros.

El Grup Municipal l’Esquerra, ha explicat que, la legislació exigeix de forma expressa que el risc que es trasllada al contractista siga el risc de la demanda, depenent de l’ús que facen els usuaris, i no qualsevol altre tipus de risc econòmic que poguera al·ludir el Partit Popular com puga ser compra de maquinària o baixes laborals.

Des d’EUPV-ERPV es seguirà treballant per tal que el nou model de gestió de recollida de brossa siga baix un procés participatiu i obert, on queden clars els comptes, per tractar d’evitar que a uns mesos de les eleccions el Partit Popular condemne a este poble a pagar més del compte amb l’únic motiu de defensar la política neoliberal de privatitzar la vida pública.

 

  • Revisió de preus de SELESA per la recollida de brossa

 

La millor manera de saber què és millor per a la gent del poble és, en primer lloc, generar debat per tal de tractar els temes de l’Ajuntament de forma oberta, de forma transparent, informant i confrontar opinions dia a dia. Unes eleccions no són un xec en blanc per què el govern que siga faça el que vulga. La nostra posició i la nostra proposta és clara: el tribunal de comptes afirma que la gestió directa és més econòmica i més eficient. Els exemples de León, Asp o Benissa així ho demostren. Però abans que defensors de la gestió pública dels serveis públics, som demòcrates, apostaríem perquè els veïns de Crevillent per mitjà de la participació directa en la presa de decisions, foren ells els qui ho decidiren. Això és democràcia i votar no deu fer mal a ningú.

Esta revisió s’hauria de revisar a fons perquè no entenem que en temps de rebaixes de jornals i de més precarietat, on l’empresa que nosaltres sapiguem no ha augmentat la plantilla, el fet de pagar 80.000 euros més en relació a dos anys, s’hauria d’explicar molt bé. I qui millor ho hauria d’explicar és el senyor Asencio. Entenem que no ho ha fet i per això votem contra esta revisió de preus.

 

  • Denominació d’edificis públics

S’acorda aprovar per part de tots els grups la denominació de la Ciutat esportiva nord amb el nom del futbolista “Juanfran Torres” i l’arxiu municipal amb el nom de “Clara Campoamor”.

 

  • Pressupostos municipals 2015

 

El Grup Municipal EUPV-ERPV vota en contra dels pressupostos municipals per a l’any 2015 ja que són uns pressupostos confeccionats sense participació ciutadana, sense escoltar l’oposició i que no aporten solucions als problemes reals del nostre poble. Des del grup d’esquerres pensem no són els pressupostos que un poble amb els problemes econòmics, socials i laborals com els que pateix Crevillent i la seua gent, necessita. Un poble amb una taxa molt alta de desocupació, amb quasi 5000 persones sense feina i amb greus problemes per superar el dia a dia. És lamentable que una vegada més el govern de la dreta ens presente uns pressupostos fets i acabats, sense cap voluntat de treballar conjuntament amb els grups de l’ oposició ni amb la participació ciutadana, per tal de fer uns pressupostos el més útils possible per a millorar el benestar de la nostra gent. De nou, tenim uns pressupostos que no estan orientats a potenciar l’ocupació, ni a ajudar a aquelles famílies del nostre poble que necessiten ajuda de l’administració pública, com ho demostren les retallades en ajudes d’emergència social o les retallades en subvencions per foment de l’ocupació. Això sí, este govern continua dedicant quasi huit milions d’euros a unes empreses per gestionar uns serveis, com la recollida de brossa o la neteja viària, entre altres, que si foren de gestió municipal, permetria estalviar més de set cents mil euros que podrien ser utilitzats per millorar la vida dels ciutadans. Estos son uns pressupostos radicalment contraris a la filosofia d’ EUPV-ERPV que entenem que els pressupostos municipals son la principal arma per combatre els problemes de la societat i millorar el benestar de la gent i que, per això, la participació ciutadana és absolutament necessària per a fer-ho el més correctament possible.

  • Moció institucional d’EUPV-ERPV per promoure l’eradicació de la violència, la xenofòbia i la intolerància en l’esport a Crevillent

Tots els grups es mostren favorables a la moció que presentem, després d’acceptar les esmenes del Partit Popular les quals no modifiquen en essència la finalitat d’esta moció. Ens complau veure que per una vegada s’ha pogut arribar a acords i ens congratulem perquè isca endavant la nostra moció. La pots consultar a la nostra web a través d’aquest enllaç: http://somesquerra.com/mocio-per-promoure-leradicacio-de-la-violencia-la-xenofobia-la-intolerancia-en-lesport-crevillent-2/

 

  • Moció per prendre mesures per la pobresa infantil

Donem suport a la moció presentada pel grup municipal de Compromís ja que pensem que allò que propugna va en la línia d’allò que hauria de ser lògic per un govern que tracta de millorar les condicions de vida dels més desfavorits i que va enfocada a un sector d’edat que ha de ser prioritari per a un bon govern. Malauradament, el Partit Popular amb la seua majoria absoluta no aprova esta moció.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies