LA SERRA DE CREVILLENT CONTINUA AFECTADA PEL BARRENET, PER LA FALTA DE MITJANS PER PART DE LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT.

Crevillent a 28 d’abril de 2015, la invasió del “tomicus destruens” als pins de la localitat de Crevillent, que este grup municipal de Compromís per Crevillent, ja va denunciar l’any passat, es un coleòpter que no és la primera vegada que actua en les pinedes ocasionant la mort de pinars com va ocórrer en sequeres anteriors en la dècada dels noranta on molts exemplars de pins van caure a causa del l’estat de salut debilitat dels pins al atacar-los el tomicus.

El 29 d’octubre de 2014 la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, va publicar una Orde per la qual es fan públiques les zones de la Comunitat Valenciana on es declara obligatori i d’utilitat pública el tractament per al control de les plagues d’insectes perforadors que afecten les pinedes (Tomicus destruens), en la que s’inclou a Crevillent.

Per a la regidora Dory Cortes “la història es repeteix, amb una invasió del ‘perforador del pi’ o ‘barrenet del pi’ i ara que es podria actuar en coneixement de causa i  més ràpidament i millor amb l’experiència de la plaga anterior, la conselleria de medi ambient escatima en mitjans que ells mateixos es van comprometre a dotar”.

Quan l’any passat Compromís per Crevillent va denunciar aquesta plaga davant la regidoria de medi ambient de la localitat es va actuar talant els pins afectats a la zona de Sant Isidre i la ciutat esportiva nord, que es trobaven més accessibles però no es va actuar en altres zones que també estaven afectades.

Afirma Dory Cortés que “Aquest grup municipal ha fet un seguiment del tema ja que la ciutadania s’ha apropat a nosaltres per a denunciar que segueixen havent zones de la serra on els pins es troben completament secs, i des d aquest govern del partit popular no s’està actuant en la responsabilitat que es deuria ja que la serra es una zona protegida i hauria de demanar més recursos a la Conselleria de Medi ambient i exigir que es complisca la llei per pal·liar aquesta plaga que encara es troba als pins de la serra de Crevillent”.

Des de Compromís per Crevillent volem denunciar esta situació que resulta greu per a una zona protegida com es la nostra serra i si la conselleria no destina els recursos necessaris, per  a pal·liar esta plaga, que siga l’ajuntament de Crevillent el que destine els recursos necessaris per a no acabar perjudicant el nostre entorn.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies