La paralització de l’expedient és una oportunitat per no hipotecar 15 anys al nostre poble (Selva)

Segons les informacions rebudes, l’Ajuntament ha decidit paralitzar el procés d’adjudicació de la nova contrata per la recollida de residus i la neteja viària, com a conseqüència de l’anunci del recurs que el Grup Municipal EUPV-ERPV presentaria davant el Tribunal Administratiu de Contractació (TAC).

Segons assenyalen des de la coalició d’esquerres, la notícia de la paralització d’aquesta adjudicació és una bona notícia ja que és el primer pas per frenar un contracte que suposaria un greu perjuí a l’erari públic i, per tant, a l’ interès general. La clau del recurs, assenyalen des d’EUPV-ERPV, resideix en la forma jurídica de la contractació, que el govern local havia decidit que fora la de concessió en comptes de la contracte de serveis.

Així, el govern local apostava per la modalitat contractual de concessió, amb la qual cosa la duració del contracte podria ser de 10 anys, amb una possible pròrroga de 5 més, és a dir, fins a 15 anys. En canvi, la coalició d’esquerres assegura que la forma correcta hauria de ser un contracte de serveis, que permet un contracte de 4 anys més una possible pròrroga de 2, és a dir, un màxim de 6 anys. El motiu és que, segons afirmen des d’EUPV-ERPV, per a fer possible el contracte mitjançant la forma de concessió és necessari que l’empresa adjudicatària asumisca un risc econòmic real –el risc d’explotació-, fet que segons la coalició d’esquerres no ocorre perquè el contracte inclou una clàusula per la qual l’Ajuntament haurà d’assegurar l’equilibri financer de l’empresa que presta el servei, així com el fet de que es paga un preu fix mensualment, que suposa una quantitat de 1.932.507/€ per any.

Segons el regidor Vicent Selva “creem que la forma jurídica escollida pel govern del PP no és l’adequada, donat que l’empresa adjudicatària no assumeix els riscos de l’explotació del servei i, per tant, no pot acollir-se la forma de concessió. Esta qüestió –ha continuat Selva- te una important rellevància, perquè si es manté la forma que pretén el govern del PP, estem condemnant al nostre poble a un mantindre un contracte durant 15 anys, el que suposaria una situació del vulnerabilitat per la exagerada duració del mateix”

Per últim, Selva ha recordat que independentment de la modalitat contractual, la coalició d’esquerres “segueix apostant per municipalitzar el servei perquè eixa és l’unica forma de garantir un servei més econòmic, més eficient i a més respectuós amb el medi ambient, en benefici de la gent. I amb aquesta paralització s’obri una nova oportunitat per fer-ho possible”.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies