El Tribunal de contractació anul·la la contractació del servei de recollida de resius i neteja viària

El Grup Municipal L’Esquerra ha sigut informat hui que el recurs que els regidors Vicent Selva i Daniel Galvany van interposar contra l’adjudicació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que el govern local pretenia qualificar com a concessió de serveis, en lloc de, com demanava EUPV-ERPV, de contracte de serveis.

Segons el regidor Daniel Galvany, “voler fer passar el contracte de recollida de residus i neteja viària com contracte de concessió de serveis, com pretenia el govern del PP, en lloc de com demanava el nostre grup, com un contracte de serveis era un intent d’esquivar la llei i no ajustar-se a la legalitat en matèria de contractació. El Sr. Alcalde va fer burla quan presentàrem l’altre recurs que no va ser admès, però ara s’ha demostrat que teníem raó ”.

Segons la legalitat vigent en matèria de contractació, una concessió de serveis públics permet que els contractes puguen tindre una durada de 10 anys amb possibilitat de prorrogar fins a 15. En canvi, un contracte de serveis pot tindre una durada de 4 anys més 2 de pròrroga. La diferència entre una modalitat contractual, concessió, i altra, contracte de serveis, és que en la concessió, l’empresa assumeix els riscos econòmics, mentre que en la segona, no. I com ha assenyalat el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, es volia fer passar per una concessió un contracte que no carregava cap risc sobre l’empresa i que, per tant, havia de ser considerat un contracte de serveis.

Així mateix, la resolució del tribunal assenyala que un contracte de servei que supere els 207.000 euros es considera que és un contracte de serveis subjecte a regulació armonitzada i, per tant, la seua licitació ha de ser publicada al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), tràmit que malgrat ser d’obligat compliment, no es va realitzar, la qual cosa, a més, implica la nul·litat de ple dret de tot el procediment de contractació i, per tant, en este cas, també de l’adjudicació, que va recaure sobre l’empresa FCC, matriu de l’anterior empresa que prestava el servei, SELESA.

Segons el regidor Vicent Selva, “ara, una vegada hem pogut posar de manifest l’estafa que es volia cometre al nostre poble, queda més de manifest que la municipalització del servei de recollida de residus i la neteja viària és la millor solució i que amb l’anul·lació de l’adjudicació és el moment idoni per portar-la a terme i, així, evitar que les empreses facen negocis amb els nostres drets, amb el beneplàcit de governants que ho permeten.”

Així, Selva assenyala que es posaran en contacte amb la resta de grups amb representació municipal per tractar les possibilitats que ara s’obrin en este àmbit, per aproximar postures i estudiar de forma seriosa i realista les possibilitats de recuperar este servei.

Resolución Recurso 463-2015 VAL-87 (Res 548) 12-06-2015 (1)

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies