L’Esquerra: “Exigim la posada en marxa del programa per a la gratuïtat dels llibres”

El Grup Municipal l’Esquerra ha eixit al pas de les declaracions de l’alcalde, César Asencio, pel que fa a subvencionar la compra de llibres per fer més suportable l’inici de curs a les famílies crevillentines. Esta iniciativa de la presidència de la Generalitat i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, té l’objectiu de cobrir la despesa dels llibres de text condicionant-la al retorn d’estos en bones condicions de manera que l’any que ve serien aprofitables per als posteriors alumnes.

Des de l’Esquerra veiem esta proposta com un gir fonamental amb les anteriors polítiques del Partit Popular, com la del Bonollibre que apareixia i desapareixia en el temps per electoralisme. És per això que no ens sorprèn que des de la dreta s’intente boicotejar esta ajuda a les famílies.

Per al regidor de l’Esquerra Vicent Selva “posar com excusa qüestions econòmiques i ficar por amb suposades pujades d’impostos no resulta creïble. Si hem pogut gastar –ha recordat Selva- cinc milions d’euros en uns terrenys per irresponsabilitat de l’alcalde, sis-cents mil euros en un obelisc que no serveix per a res, i podem mantindre uns serveis públics, com recollida de brossa o jardineria privatitzats i, per tant, més car, no entenem com ara, amb una mesura que realment és important i que ajuda a les famílies, l’alcalde no més sap posar excuses i criticar al nou govern valencià per esta iniciativa. Per això, -ha conclòs Selva- demanem a l’alcalde que treballe per donar solució a esta situació”.

Per altra banda, el senyor Asencio seguix mostrant les seues maneres més obscures al mesclar coses com les aportacions a associacions i clubs, o amenaçar amb una pujada d’IBI, quan s’estan gastant continuament diners en obres i reformes que són menys prioritàries que les necessitats dels nostres xiquets.

Per últim, des de l’Esquerra volem puntualitzar que “creiem que ha de tenir prioritat les famílies més necessitades, però és una discriminació evident que altres autonomies tinguen la gratuïtat general dels llibres, sense tenir en compte la renta, quan els valencians aportem més de dos-cents euros per habitant més que eixes autonomies, per això fins que el Partit Popular no defense un finançament just per als valencians no té ningun raonament les seues postures”.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies