L’Esquerra de Crevillent planteja mesures per al control biològic de plagues i el foment de la biodiversitat

Vleermuis verlaat vleermuiskast; Bat leaving bat box

El Grup Municipal de L’Esquerra de Crevillent ha presentat a la Comissió de Medi Ambient una proposta per al control biològic de plagues i el foment de la biodiversitat mitjançant caixes refugi per a quiròpters.

Aquesta iniciativa de caixes refugi per a rates penades a Crevillent suposa una mesura auxiliar de control de les molestes plagues de mosquits. La proposta pretén que es col·loquen desenes de caixes refugi distribuïdes per diferents llocs de la localitat i de les pedanies properes a zones humides o amb làmines permanents d’aigua, com el Parc Natural del Fondo, amb la finalitat que aquests mamífers voladors contribuïsquen a disminuir la presència de mosquits, principalment durant l’època estival.

Per al portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, “és una iniciativa de foment de la biodiversitat i beneficiosa per als veïns de Crevillent. Hem de tenir en compte que cada caixa refugi pot ser ocupada per desenes de mosseguellos i cadascun d’aquests animals pot menjar diàriament milers de mosquits en una sola nit. Per part de la regidoria de Medi Ambient s’ha mostrat interès per estudiar-ho, ja que era una proposta que portava pendent des de fa uns anys”.

La proposta s’emmarcaria dins d’un conjunt d’iniciatives que la coalició d’esquerres pretén dur a terme per tal de fomentar la biodiversitat i el control natural de les plagues en el nostre terme municipal. De fet, la coalició d’esquerres destaca que ja són nombrosos els pobles i ciutats que han col·locat caixes refugi per a rates penades, com Guardamar o Sant Joan, així com caixes niu per a atraure diferents espècies d’ocells insectívors (com ara orenetes, falciots, etc.), amb molts bons resultats.

Per a Josep Candela, “tant els veïns del casc urbà com els que viuen en zones pròximes al Parc Natural del Fondo, al pantà de Crevillent o al canal del transvasament Tajo-Segura, es veurien beneficiats per la instal·lació d’aquestes caixes refugi. A banda dels altres tractaments preventius que es puguen fer, complementar-ho amb este tipus d’iniciatives millora la qualitat de vida dels nostres ecosistemes”.

 

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies