La Justícia condiciona la investigació contra César Asencio a una quantia econòmica que el grup municipal L’Esquerra no pot assumir

La Justícia condiciona la investigació a l’alcalde de Crevillent per les irregularitats en relació a la planta de tractament de residus Abornasa a una quantia econòmica que el grup municipal L’Esquerra no pot assumir. En este sentit -per al grup municipal d’esquerres- «resulta trist que els condicionants econòmics processals estiguen per damunt de les irregularitats en relació a la planta de residus».

El Grup Municipal de l’Esquerra informa que d’esta manera la causa que poguera obrir-se contra l’actual Alcalde de Crevillent queda només en mans de la Fiscalia i de l’acusació popular representada per l’ “Observatorio Contra la Corrupción”. Tot i això, L’Esquerra de Crevillent se sent satisfeta amb les denúncies presentades perquè han anat obligant al govern local a corregir totes les irregularitats -constatades també per Conselleria- que venien produint-se des d’anys enrere. «Estem satisfets -han manifestat del del grup municipal- perquè la salut dels veïns ha prevalgut als interessos privats».

Des de l’Esquerra es va presentar un recurs per a evitar este pagament ja que entenen que com a components del consistori i representats electes de la ciutadania hi ha motius fundats per entendre’s com a part del procediment. No obstant des de l’Audiència Provincial es va desestimar la petició.

Per tant s’exigeix al Grup Municipal de l’Esquerra a dipositar 4.000 euros per a poder querellar-se, més tots els costos jurídics que es derivarien de la causa. Una suma total que és, segons l’Esquerra, inassumible per a un grup local de dos regidors. D’esta manera la denúncia queda en mans de la Fiscalia qui també és part denunciant en este cas.

Des de la formació d’esquerres han manifestat que «una societat igualitària i avançada ha de tenir una justícia democràtica que vetlle perquè l’accés a la investigació d’uns fets irregulars ja constatats no depenguen dels recursos econòmics i no impossibiliten d’esta manera a les acusacions populars el fet de poder exercir el paper de denunciants amb taxes i fiances tant elevades».

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies