“L’Esquerra condicionarà el seu vot a l’IBI a que es recapte l’impost d’una manera més justa”

El Grup Municipal de l’Esquerra ha analitzat la proposta de reforma de l’IBI pactada entre el Partit Popular i Ciudadanos, si bé la formació d’esquerres no comparteix l’entusiasme amb què s’ha anunciat per part dels socis del govern. De fet per a l’Ajuntament esta rebaixa no suposa ningun esforç econòmic perquè és conseqüència de la major recaptació que farà a partir de l’última revisió de l’IBI feta este mateix estiu. És a dir, entre este any i el que ve les pujades del IBI a una part de la població seran les que compensen la baixada que es planteja ara.

No obstant des de l’Esquerra sempre han afirmat que en el cas de l’IBI no és tracta de recaptar menys sinó de recaptar millor i d’una manera més justa. L’Esquerra entén que els impostos són una inversió necessària que fa cada contribuent per al nostre poble, el vertader problema està quan esta contribució no ve traduïda d’uns majors serveis en el dia a dia. És una realitat que al contribuent crevillentí li costa més diners a l’any buscar serveis esportius, culturals o d’oci en altres poblacions que la rebaixa d’un cinc per cent en el seu rebut.

Per al portaveu Josep Candela “hem de fer una reflexió col·lectiva i pensar si esta rebaixa mínima del IBI és en realitat una solució o si és un eslògan que ens volen vendre els mateixos que pacten uns pressupostos més preocupats pel superàvit que per les necessitats de la gent. És una opinió generalitzada que el que paguem no s’ajusta als serveis que tenim”.

L’Esquerra creu que la rebaixa pot ser positiva només si introduïm també criteris de justícia social per això ha exposat i ha traslladat al Partit Popular quins són els condicionants per a recolzar la reforma de l’ordenança fiscal:

1º La bonificació actual a les famílies nombroses és d’un 50% i s’aplica a totes les famílies d’estes característiques sense atendre a si tenen un major o menor patrimoni. L’Esquerra vol que esta bonificació es faça amb trams de renda per a beneficiar amb un descompte major a qui més està patint la crisi.

2º Estudiar la bonificació a aquelles cases que introduïsquen mesures d’eficiència energètica per a promoure l’autoconsum i unes vivendes més intel·ligents.

3º Gravar el coeficient a les grans superfícies passant del 0,6% general a un 1% aproximadament del coeficient per a calcular-lo. L’Esquerra comparteix el criteri de què no és comparable un xicotet negoci local amb una gran superfície com Brico Depot o Mercadona, per això estos últims han de tenir un càlcul diferenciat de la resta.

4º Penalitzar els pisos buits que estiguen en propietat de bancs per així promoure el lloguer social. Este gravamen en l’IBI del 50% ja s’aplica en altres pobles com Novelda o Monòver.

Per últim Josep Candela ha volgut matisar que “volem demostrar que una vertadera proposta progressista no és la que anuncia rebaixes generals sinó la que canvia la manera de recaptar els impostos”. Pel que fa a la rebaixa de l’impost de la brossa, l’Esquerra esperarà a estudiar la càrrega que patiran els comerços que seran els qui paguen bona part de la rebaixa que va a fer-se a les vivendes familiars per a decidir el sentit del seu vot.

Crevillent 5 octubre 2017

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies