L’Esquerra demana que es redacte una “Ordenança de seus festeres” per a les comparses

El Grup Municipal de l’Esquerra proposa que es redacte una ordenança específica per a les comparses com ja tenen altres pobles per a donar més seguretat a les associacions festives i donar-les cobertura a l’hora de demanar permisos a l’Ajuntament. La nova ordenança hauria de ser participada i consensuada amb l’Associació de Festes de Moros i Cristians “Sant Francesc d’Assís”. Esta petició ve d’una queixa recurrent per part de les comparses a l’hora de tramitar permisos, per posar un exemple este any han arribat informes desfavorables per part de l’Oficina Tècnica corresponents a la instal·lació de carpes. Un fet que no ha tingut major transcendència perquè ja han passat les festes però que haguera pogut provocar un entorpiment per a les comparses o una situació de precarietat a l’hora d’assumir responsabilitats d’haver-se produït algun incident.

Per al portaveu Josep Candela “es tracta de posar l’Ajuntament al servei de les persones i que no siga la burocràcia un impediment a l’hora d’organitzar la vida festiva que caracteritza a Crevillent. Tots ens hem preguntat perquè en altres pobles les comparses tenen molta més llibertat a l’hora de muntar la seua programació i oferir al poble una oferta complementària d’oci. Amb esta Ordenança l’Ajuntament estaria donant seguretat legal a estos espais que autoorganitza la gent”.

La situació actual on no existeix en l’àmbit local una regulació específica per a les comparses provoca indefensió, segons l’Esquerra, com que no està establert d’una manera clara quina és la llibertat horària o fins on es pot treure partit a les cabiles. Bona prova d’això és com cada any alguna comparsa es veu multada per algun motiu que té la principal causa en estar regulada per les sancions de les ordenances generals de convivència o d’espais públics, quan en altres llocs les “seus festeres” tenen una ordenança pròpia que facilita el desenvolupament de la vida festiva dins d’unes dates extraordinàries quan tenen lloc les festes patronals.

Este tipus d’ordenances ja existeixen a altres pobles propers com Novelda o Petrer i estableixen flexibilitat per donar major llibertat a les entitats festeres, sempre dins d’uns límits de convivència amb els veïns que ve explícitament determinat. Per això consideren des de l’Esquerra una anormalitat que un poble amb una tradició tan arrelada no tinga encara un ordenament propi per a este tema.

“Els serveis tècnics municipals fan els informes atenent a les ordenances i legislació en vigor, així com la Policia Local s’encarrega de vetllar pel seu compliment. És  faena dels polítics crear i modificar les disposicions que donen les ferramentes necessàries per a fer la vida més fàcil als nostres sense esquivar responsabilitats” ha conclòs Candela Muñoz.

 

Crevillent 17 d’octubre 2017

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies