La empresa encargada de demoler los últimos edificios de las 98 viviendas ha finalizado los trabajos de demolición y retirada de los escombros. El nuevo Consell de la Generalitat Valenciana ha cumplido con su trabajo y compromiso con Crevillent y que el anterior gobierno valenciano del PP dejó a medias tras los continuos retrasos e incumplimientos para su definitiva demolición.
Crevillent a 7 de noviembre. Desde Compromís per Crevillent, entiende que una vez acabada con parte del problema que suponía mantener unos edificios en mal estado, peligrosos e insalubres y que afectaban al vecindario de la zona, ahora es el momento de centrarse en qué se puede hacer para regenerar este barrio, y hay que ponerse a trabajar para elaborar un proyecto viable y realista a medio plazo.
Es evidente que el convenio que en su día el Sr. Cesar Asencio firmó con el Ministerio de la Vivienda y los anteriores responsables de la Consellería del PP no se ha cumplido tras haber pasado más de seis años, ni tiene visos de que se cumpla dada las actuales circunstancias económicas, por lo que desde Compromís per Crevillent se pide que por parte de toda la Corporación se inicie un periodo de reflexión para que haya consenso en este asunto.
También entiende este grupo municipal que se ha de contar con la máxima participación ciudadana y valorar si el proyecto que en su día presentó el Gobierno Municipal y que convenió con otras administraciones es realista o no, o es necesario redactar otras medidas y proyectos ejecutables a medio plazo.
El proyecto que en su momento se convenio suponía una inversión multimillonaria de veintisiete millones de euros que exigía la inversión de las tres administraciones ya que el Ayuntamiento por sí solo no podía afrontarlo.
Ya el Gobierno de España con las anteriores administraciones de Zapatero y de Rajoy, y el anterior Gobierno de la Generalitat del Sr. Camps y Fabra se desentendieron del proyecto y por lo tanto ahora corresponde valorar y ver qué posibilidades existen para que estas mismas administraciones financien un proyecto de regeneración de la zona.
Los edificios de la calle Bécquer que aún está en pie están bastante deteriorados que necesitarían de una importante mejora y rehabilitación, aunque existe el problema de que son edificios privados y donde residen personas con pocos recursos.
Es por ello, que desde Compromís siendo conscientes que no existe una solución inmediata, si que entiende que hay que empezar a abordar el problema de forma integral y aprovechando incluso el marco de los trabajos que se están realizando en torno a la petición de fondos europeos (EDUSI). Desde el primer momento se propuso por parte de este grupo que los fondos europeos estuviesen destinados a la regeneración integral de la zona norte.
Para José Manuel Penalva, Portavoz del Grupo Municipal de Compromís per Crevillent, “dejar que el proyecto que en su día presentó el Gobierno Municipal a la exclusiva iniciativa privada para la urbanización y reordenación del sector, será posponer la solución sine die y con visos de que ni a corto ni a largo plazo se dé una solución a este problema, por ello es necesario plantear un proyecto de regeneración de la zona, viable y realista.” Añade Penalva que “regenerar zonas deprimidas aportan valor al conjunto de la población, mejora la imagen y aporta oportunidades en el desarrollo económico, social y turístico.”
La Generalitat Valenciana compleix amb el seu compromís de demolició dels últims edificis de les “98 viviendas”
L’empresa encarregada de demolir els últims edificis de les “98 viviendas” ha finalitzat els treballs de demolició i retirada dels enderrocs. El nou Consell de la Generalitat Valenciana ha complit amb el seu treball i compromís amb Crevillent i que l’anterior govern valencià del PP va deixar a mig fer després dels continus retards i incompliments per a la seua definitiva demolició.
Crevillent a 7 de novembre. Des de Compromís per Crevillent, entén que una vegada acabada amb part del problema que suposava mantenir uns edificis en mal estat, perillosos i insalubres i que afectaven al veïnat de la zona, ara és el moment de centrar-se en què es pot fer per a regenerar aquest barri, i cal posar-se a treballar per a elaborar un projecte viable i realista a mitjà termini.
És evident que el conveni que en el seu moment el Sr. César Asencio va signar amb el Ministeri de l’Habitatge i els anteriors responsables de la Conselleria del PP no s’ha complit després d’haver passat més de sis anys, ni té aspectes que es complisca donada les actuals circumstàncies econòmiques, per la qual cosa des de Compromís per Crevillent es demana que per part de tota la Corporació s’inicie un període de reflexió perquè hi haja consens en aquest assumpte.
També entén aquest grup municipal que s’ha de comptar amb la màxima participació ciutadana i valorar si el projecte que en el seu moment va presentar el Govern Municipal i que va conveniar amb altres administracions és realista o no, o és necessari redactar altres mesures i projectes executables a mitjà termini.
El projecte que en el seu moment es conveni suposava una inversió multimilionària de vint-i-set milions d’euros que exigia la inversió de les tres administracions ja que l’Ajuntament per si solament no podia afrontar-ho.
Ja el Govern d’Espanya amb les anteriors administracions de Zapatero i de Rajoy, i l’anterior Govern de la Generalitat del Sr. Camps i Fabra es van desentendre del projecte i per tant ara correspon valorar i veure què possibilitats existeixen perquè aquestes mateixes administracions financen un projecte de regeneració de la zona.
Els edificis del carrer Bécquer que encara està en peus estan bastant deteriorats que necessitarien d’una important millora i rehabilitació, encara que existeix el problema que són edificis privats i on resideixen persones amb pocs recursos.
És per açò, que des de Compromís sent conscients que no existeix una solució immediata, si que entén que cal començar a abordar el problema de forma integral i aprofitant fins i tot el marc dels treballs que s’estan realitzant entorn de la petició de fons europeus (EDUSI). Des del primer moment es va proposar per part d’aquest grup que els fons europeus estigueren destinats a la regeneració integral de la zona nord.
Per a José Manuel Penalva, Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Crevillent, “deixar que el projecte que en el seu moment va presentar el Govern Municipal a l’exclusiva iniciativa privada per a la urbanització i reordenació del sector, serà posposar la solució sine die i amb aspectes que ni a curt ni a llarg termini es done una solució a aquest problema, per açò és necessari plantejar un projecte de regeneració de la zona, viable i realista.” Afig Penalva que “regenerar zones deprimides aporten valor al conjunt de la població, millora la imatge i aporta oportunitats en el desenvolupament econòmic, social i turístic.”