Servici de menjar a domicili per a les persones majors de Crevillent

El Grup Municipal de l’Esquerra ha presentat per al plenari del mes de desembre una moció per a la inclusió del municipi de Crevillent dins del conveni “El menjar a casa” de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Este programa consisteix en el servici d’entrega a domicili a les persones majors d’un dinar saludable amb la intenció de millorar la nutrició de la gent gran. Els beneficiaris d’este servici només haurien de pagar una xicoteta part, fent-se càrrec l’administració del 76% del cost del menú diari.

Els requisits per a poder rebre esta atenció és haver complit els 65 anys o 60 anys per als casos en situació de dependència. També es poden veure beneficiades persones amb diversitat funcional majors de 18 anys i que convisquen en la mateixa casa que un major de 65. Segons els estudis a Crevillent aproximadament 700 persones majors viuen habitualment a soles o només amb la seua parella. Per això este programa conté quatre tipus de dieta, totes elles equilibrades, amb l’objectiu que la nutrició i qualitat de vida estiguen assegurades en este segment de població que té més probabilitats de caure en la precarietat.

Per estos motius Josep Candela, portaveu de l’Esquerra, afirma que “sent una evidència les estadístiques d’envelliment de la població, hem de posar tots els mitjans possibles al nostre abast per atendre la realitat de la nostra gent major. Esta iniciativa milloraria la qualitat de vida no només dels destinataris sinó també de les famílies que el dia de hui han de fer-se càrrec de la seua manutenció. A hores d’ara Crevillent és una excepció entre els més de quasi quaranta municipis alacantins que estan inscrits a este programa”.

Candela Muñoz també ha volgut remarcar que “segons l’estudi realitzat per la Asociación de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales de España sobre la inversió en serveis socials per part dels ajuntaments de més de 20.000 habitants, el municipi de Crevillent està a la cua dels qualificats com a precaris, a només 0,08 cèntims per persona de passar a ser considerat pobre. Una dada que crida l’atenció i que convida a replantejar-nos una major despesa social”.

El cost d’este programa seria finançat per la Conselleria en un 42%, l’Ajuntament de Crevillent un 24%, i el beneficiari que ha de pagar un 34% del servici. És a dir, el beneficiari ha d’aportar una part del menú que seria de 2,48 euros diaris que és la quantitat que està calculada per a les comarques alacantines.

 

 

Crevillent, 14 desembre 2017

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies