L’Esquerra portarà les «polítiques de protección animal» al plenari de febrer de Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra portarà al plenari de febrer una moció per tal que s’adopten mesures de protecció animal per part de l’Ajuntament de Crevillent. El grup d’esquerres ha vingut demanant durant esta legislatura que es facen públiques les dades de sacrifici d’animals de companyia que es dóna a la localitat en aquells que no són reclamats una vegada són recollits per la concessionària del servei. En estos casos l’abandonament és el principal causant del qual consideren un «procediment primitiu a erradicar» i que molta gent desconeix.
Des de L’Esquerra entenen que no hi ha solucions immediates i que aconseguir el sacrifici zero comportarà implementar una sèrie de mesures que de manera planificada porten al mínim esta pràctica. «Si no acompanyem d’un full de ruta i de recursos esta mesura només servirà, com està passant a comunitats com la de Madrid, per al confinament i la insalubritat de les gosseres. Per això des de L’Esquerra volem abordar-ho sense populisme i construint les bases necessàries perquè siga una realitat efectiva i no un titular temporal» ha afirmat la regidora Ana Vanesa Mas «existix molta hipocresia en este assumpte, mentre altres pobles se les donen de prohibir els sacrificis, el que fan és portar-los a la gossera de Crevillent perquè els sacrifiquen ací».
L’Esquerra s’ha interessat en projectes com els de l’Ajuntament de Villena on s’ha aconseguit la declaració de municipi amb sacrifici zero mitjançant la gestió de les protectores i augmentant considerablement les polítiques d’adopció. Per això, els regidors de L’Esquerra es reuniran en les següents setmanes amb associacions animalistes locals, protectores de les comarques veïnes i regidors d’altres poblacions per tal d’exportar les línies mestres que ho facen possible.
Ana Vanesa Mas ha explicat que «la proposta que es votarà en el plenari de febrer consistix a donar el primer pas en esta direcció i veure el grau d’implicació de les diferents forces polítiques”.
Entre els acords que es votaran el dilluns que ve, està el de crear un Consell de la Protecció Animal, com ja existixen d’altres matèries, on tinguen cabuda les protectores, veterinaris i els serveis municipals perquè siguen els encarregats de proposar i controlar el compliment d’acords en esta matèria. En el mateix sentit també es votarà el pacte entre les forces polítiques per redactar un pla d’erradicació del sacrifici que puga ser presentat a la població abans d’acabar l’actual legislatura. Així com l’acord solemne de rebutjar qualsevol manifestació o espectacle que tinga com a protagonista el maltractament animal per motius d’oci.

 

 

Crevillent, 19 febrer 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies