L’Esquerra portarà a debat les religions a les escoles en el plenari de setembre

El Grup Municipal de L’Esquerra ha presentat per registre una moció per al plenari del dilluns que ve corresponent al mes de setembre. En aquesta la formació d’esquerres aborda la polèmica formada per la implementació de la religió evangèlica i islàmica en alguns dels centres públics valencians. En el cas de Crevillent en tres d’ells, el Párroco Francisco Mas, Miguel Hernández i Mas Magro. Des de la coalició afirmen que el Partit Popular està fent una campanya de la por amb un tema en què són els primers que haurien de callar, ja que va ser el Partit Popular i el govern de Mariano Rajoy qui en 2016 va impulsar i detallar els plans d’estudis de l’assignatura de religió islàmica. Una assignatura que ja s’imparteix en les altres autonomies a excepció de tres que acabaran per fer-ho l’any vinent.

Per a Josep Candela, portaveu de L’Esquerra, “es tracta d’un sentiment de responsabilitat acabar amb la campanya orquestrada pel Partit Popular que només busca confrontació entre la gent. Nosaltres a diferència d’ells no tenim cap contradicció respecte a la religió a les aules, ja que opinem que totes elles haurien d’estar fora dels plans d’estudis dels centres escolars públics. Són ells qui han d’explicar perquè opinen que un xiquet crevillentí musulmà, evangèlic o protestant té diferents drets que un xiquet crevillentí catòlic.

Aquestes declaracions feien referència a les declaracions de l’alcalde del Partit Popular, César Asencio, en les quals afirmava estar en contra d’aquesta implantació perquè ja hi havia centres de culte per a la religió islàmica, obviant de manera descarada que el mateix es podria dir sobre la religió catòlica. La moció, segons L’Esquerra, busca tendir ponts d’encontre i blindar la igualtat de totes les xiquetes i xiquets demanant a les institucions estatals que canvien la llei per a garantir la laïcitat de l’espai escolar.

Per últim, Candela Muñoz, ha afirmat que considera una mala notícia l’ampliació a més religions en l’oferta de l’ensenyament públic perquè segons el portaveu la decisió “va diametralment oposada a la direcció que hauria de portar un país laic i comportarà la creació de guetos en els centres escolars escollits, un fet que ja era una realitat a Crevillent i que açò en comptes d’intervenir només ve que a consolidar-ho”.

La moció de L’Esquerra que es debatrà el pròxim dilluns també proposa que es cree un nou consell o s’amplie el ja existent d’integració perquè tinguen cabuda els representants religiosos de totes les congregacions crevillentines, per així incorporar un fòrum de debat i apropament entre les diferents sensibilitats.

Crevillent, 19 setembre 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies