Sabíem moltes coses del Sr. Soriano (C’s) però no que no sabera comptar

D. Josep Candela
Concejal del Ayuntamiento de Crevillent

Des del Grup Municipal de L’Esquerra els sorprenen les afirmacions publicades pel Grup de Ciudadanos sobre la zona blava que vol implantar el Partit Popular i sobretot els sorprenen aquelles que es fan sense contrastar com dir que el Grup de L’Esquerra porta presentades 15 mocions durant esta legislatura quan el llistat és públic i en són exactament 21. El Sr. Soriano ha demostrat una vegada més estar més preocupat en fer oposició de l’oposició que en donar la batalla amb el Partit Popular que és qui vol implantar una zona blava de pagament a Crevillent. Estes dades errònies publicades pel grup de Ciudadanos no les atribueixen a la mala fe sinó al nerviosisme que ha caracteritzat a este grup cada vegada que li ha tocat fer d’oposició.

El portaveu Josep Candela considera que “deixant a banda els errors sumatoris del Sr. Soriano, és preocupant que hui en dia encara hi haja regidors en l’oposició que es pensen que les mocions són sinònim de feina feta. Com sempre els senyors de Ciudadanos s’equivoquen d’enemic i, en compte de fer pinya amb la resta de forces per parar la zona blava, es dediquen a desviar l’atenció”.

L’Esquerra ha recordat al portaveu Soriano que no van donar suport en el seu dia a la seua moció de zona blava per dos motius principals. El primer perquè no havien fet cap estudi ni delimitaven les places que es posarien amb zona blava, recordant en este aspecte que Ciudadanos demanava condemnar pràcticament tot el centre de la ciutat. I en segon lloc, la moció de Ciudadanos estava mal redactada i entre els seus acords no figurava que fora de “no pagament” sinó que figurava en el cos de la moció que no té efectes resolutius, un fet que amb el temps ha acabat donant la raó a L’Esquerra. Sense deixar de banda que L’Esquerra ja va proposar el sistema d’Asp en eixe debat com perquè ara se’ls acuse de “subirse al carro” i, el més important, L’Esquerra considerava que la moció havia de retirar-se per fer una comissió de treball que comptara amb l’opinió dels veïns a més de la dels comerciants per evitar futurs conflictes.

Des de L’Esquerra han informat que des de la setmana passada quan el govern municipal va fer públic que estaven treballant per implantar la zona blava, este grup va eixir públicament a contestar només saber-ho i que a més s’han posat en contacte amb Chema García, regidor d’Esquerra Unida a Asp, per conéixer millor el sistema de no pagament que allí funciona gràcies al govern d’esquerres que hi governa. Este sistema va ser reclamat al govern municipal pel regidor Josep Candela en la comissió de règim interior del passat dimecres que és el lloc on correspon este debat, una comissió a la qual cap regidor del grup de Ciudadanos va assistir.

Per últim, des de L’Esquerra aconsellen al Sr. Soriano alegrar-se perquè altre grup tinga punts d’unió amb almenys un aspecte de la seua proposta i no acusar de “copia i pega” a les altres formacions. Li han recordat a Jose Javier Soriano que ha sigut l’únic regidor que va ser pillat copiant i pegant una moció d’altre grup que no era el seu i sense “entrecomillar” en el plenari de desembre de 2016, un debat que està publicat a internet i que va provocar la retirada en el mateix plenari de la dita moció. Per no parlar de mocions presentades per Ciudadanos com la de la plusvàlua on el mateix alcalde en la Junta de Portaveus va haver d’advertir a este grup de la inconstitucionalitat de la proposta, cosa que va provocar la seua retirada abans del debat evitant un nou ridícul del grup taronja.

Candela Muñoz ha volgut tancar el tema i animar als regidors de Ciudadanos a fer una oposició constructiva, ja que segons el portaveu, “ha de ser frustrant saber-se durant tota la legislatura clau de govern però al mateix temps no poder mossegar la mà que et dóna a menjar. No m’agradaria estar en la seua pell, totes les contradiccions tenen un límit”.

MOCIONS PRESENTADES PER L’ESQUERRA EN LA LEGISLATURA 2015-2019:

 1. Moció de creació d’una comissió especial para resoldre el problema de l’aigua a la serra
 2. Moció pel compliment de la Llei de Memòria Històrica
 3. Moció de contractació pública amb criteris socials i mediambientals
 4. Moció d’oposició a l’acord UE-Turquia en matèria de refugiats
 5. Moció per un finançament just
 6. Moció en defensa dels cítrics valencians
 7. Moció per portar el registre de la propietat a Crevillent
 8. Moció per la seguretat a les partides rurals
 9. Moció per la derogació de l’impost al sol
 10. Moció en suport a la MERP (reforma constitucional de les pensions)
 11. Moció d’implantació de taxa als caixers automàtics
 12. Moció per la transparència en la facturació
 13. Moció de creació d’ordenança de seus festeres
 14. Moció per la pèrdua de confiança en Alcaldia
 15. Moció del programa “Menjar a casa” per als nostres majors
 16. Moció de polítiques de protecció animal
 17. Moció de modificació del reglament municipal d’honors i distincions
 18. Moció creació d’ordenança reguladora de les PEI
 19. Moció per igualar pensions i IPC
 20. Moció per municipalització de la jardineria
 21. Moció per una escola laica

Crevillent, 27 setembre 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies