L’Esquerra presenta una moció per a combatre la ludopatia i protegir els més joves

El Grup Municipal de L’Esquerra ha presentat una moció al plenari de novembre amb mesures per a combatre la ludopatia i la proliferació de cases de joc sobretot pel que fa als més joves. Després de reunir-se els regidors Josep Candela i Anna Vanesa Mas amb el tècnic municipal de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, s’ha inclòs entre els punts proposats la posada en marxa del programa LUDENS en els centres escolars de Crevillent. Este programa consta d’uns tallers on es treballa amb els joves quins són els perills de la ludopatia i la seua prevenció, fent èmfasi en els jocs on-line i les apostes esportives que són les que més proliferen actualment entre la joventut.

Esta moció també planteja que s’incloga la ludopatia en el nou Pla Municipal contra les addiccions ja que l’actual finalitza en 2019 i només està integrat per les drogodependències. Per eixe motiu per part de la UPCCA s’ha confirmat als regidors que es desenvoluparan programes contra este problema de manera pròxima sense esperar a la redacció d’un nou pla.

Els acords de la moció presentada, son els següents:

  1. Declarar, com a Ajuntament de Crevillent, el nostre rebuig a la proliferació descontrolada de cases d’apostes i de les campanyes publicitàries que tracten de promoure-les i normalitzar-les.

 

  1. L’Ajuntament de Crevillent elaborarà un pla específic de mesures contra la ludopatia i la inclourà com a conducta addictiva al Pla Municipal de Drogodependència.

 

  1. L’Ajuntament de Crevillent implementarà el programa LUDENS per a tractar esta temàtica a les aules, establirà la col•laboració amb els IES i incrementarà el pressupost de la UPCCA que siga necessari per a dur-lo a terme.

 

  1. L’Ajuntament de Crevillent realitzarà, especialment en l’àmbit dels més joves, campanyes de sensibilització, conscienciació i formació per prevenir els problemes d’addicció i ludopatia. Estescampanyes es dirigiran a joves, famílies, comunitat educativa, personal tècnic municipal i població en general.

 

  1. La Regidoria de Seguretat Ciutadana reforçarà la formació dels agents de la Policia Local amb la finalitat d’augmentar el reconeixement de les infraccions més noves relacionades amb el joc.

 

  1. L’Ajuntament de Crevillent combatrà, en el marc de les seues competències, la proliferació de negocis i publicitat d’apostes en els espais que depenguen de l’Ajuntament.

 

  1. Els grups polítics que aproven estamoció traslladaran als seus grups en les Corts i el Congrés el suport a canvis legals per tal de combatre este

 

Crevillent, 20 de novembre de 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies