La Regidoria d’Educació aconsegueix una subvenció de 35.931 € per al Gabinet Psicopedagògic i Social Municipal

L’ajuda concedida per la Conselleria d’Educació anirà destinada a funcions com l’orientació escolar, l’atenció individualitzada a les famílies, o el desenvolupament de programes per al foment de la convivència, contra l’absentisme o per a la prevenció de l’assetjament i la violència escolar, entre altres

 

Crevillent (21/09/2021).- El passat 13 de setembre, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va publicar en el DOGV la concessió de 35.931,37 € per al Gabinet Psicopedagògic i Social Municipal, mitjançant la Resolució del 30 d’agost de 2021 de la Direcció General de Centres Docents, on es resol la convocatòria de subvencions per al manteniment de Gabinets Psicopedagògics Escolars. Suposant un augment de prop dels 1.200 € respecte a l’any anterior.

Aquest servei, que depén de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament, té com a finalitat l’atenció a la població, en l’àmbit educatiu, personal i social, i la intervenció sociopsicopedagógica als centres educatius d’Educació Infantil i Primària que tenen adscrits. L’equip està compost per una psicòloga, dues pedagogues, una treballadora social i una integradora social i entre les funcions més importants, a part de la d’atenció en l’àmbit educatiu en els centres escolars, està la tramitació de les beques per a llibres i material escolar dirigida a l’etapa d’Educació Infantil, la coordinació del procés de matriculació, el seguiment del Programa d’Absentisme Escolar i l’atenció individualitzada a les famílies que ho necessiten.

Des de la Regidoria d’Educació informen que per a adaptar-se a la nova normativa d’organització de l’orientació educativa i professional en el sistema educatiu valencià, publicada en el Decret 72/2021 del passat 3 de juny i que marca les ràtios han d’atendre les i els orientadors, dos professionals del Gabinet psicopedagògic i social municipal prestaran una atenció directa als CEIP Primo de Rivera i CEIP Julio Quesada-Pilar Ruiz de dilluns a divendres.

A més – explica el regidor d’Educació Jesús Ruiz- aquests dos professionals continuaran realitzant funcions en les dependències del Gabinet al costat de la resta de l’equip, mantenint l’atenció als projectes actuals com els programes contra l’absentisme i altres d’àmbit local en relació amb el foment de la convivència, prevenció de l’assetjament i la violència escolar.

Jesús Ruiz ha manifestat que amb aquesta subvenció s’ajuda a mantindre un servei que des de l’Ajuntament es ve donant als escolars de la localitat i a les seues famílies, les actuacions de les quals són valorades positivament per tota la comunitat educativa, i que el compromís del Govern Municipal és donar continuïtat a aquest servei en els centres escolars adscrits.

La Concejalía de Educación logra una subvención de 35.931 € para el Gabinete Psicopedagógico y Social Municipal

 

  • La ayuda concedida por la Conselleria de Educación irá destinada a funciones como la orientación escolar, la atención individualizada a las familias, o el desarrollo de programas para el fomento de la convivencia, contra el absentismo o para la prevención del acoso y la violencia escolar, entre otros

Crevillent (21/09/2021).- El pasado 13 de septiembre, la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte publicó en el DOGV la concesión de 35.931,37 € para el Gabinete Psicopedagógico y Social Municipal, mediante la Resolución del 30 de agosto de 2021 de la Dirección General de Centros Docentes, donde se resuelve la convocatoria de subvenciones para el mantenimiento de Gabinetes Psicopedagógicos Escolares. Suponiendo un aumento de cerca de los 1.200 € respecto al año anterior.

Este servicio, que depende de la Concejalía de Educación del  Ayuntamiento, tiene como finalidad la atención a la población, en el ámbito educativo, personal y social, y la intervención sociopsicopedagógica a los centros educativos de Educación Infantil y Primaria que tienen adscritos. El  equipo está compuesto por una psicóloga, dos pedagogas, una trabajadora social y una integradora social y entre las funciones más importantes, a parte de la de atención en  ámbito educativo en los centros escolares, está la tramitación de las becas para libros y material escolar dirigida a la etapa de Educación Infantil, la coordinación del proceso de matriculación, el seguimiento del Programa de  Absentismo Escolar y la atención individualizada a las familias que lo necesitan.

Desde la Concejalía de Educación informan que para adaptarse a la nueva normativa de organización de la orientación educativa y profesional en el sistema educativo valenciano, publicada en el  Decreto 72/2021 del pasado 3 de junio y que marca las ratios han de atender las y los orientadores, dos profesionales del Gabinete psicopedagógico y social municipal van a prestar una atención directa a los CEIP Primo de Rivera y CEIP Julio Quesada-Pilar Ruiz de lunes a viernes.

 

Además – explica el concejal de Educación Jesús Ruiz- estos dos profesionales seguirán realizando funciones en las dependencias del Gabinete junto al resto del equipo manteniendo la atención los proyectos actuales como los programas contra el absentismo y otros de ámbito local en relación con el fomento de la convivencia, prevención del acoso y la violencia escolar.

Jesús Ruiz ha manifestado que con esta subvención se ayuda a mantener un servicio que desde el Ayuntamiento se viene dando a las y los escolares de la localidad y a sus familias, cuyas actuaciones son valoradas positivamente por toda la comunidad educativa, y que el compromiso del Gobierno Municipal es dar continuidad a este servicio en los centros escolares adscritos.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies