Continua el cicle de conferències “Telmo Vela Lafuente, el context i l’ensenyament musical” a Crevillent

La Regidoria de Cultura està posant en valor el llegat del violinista crevillentí Telmo Vela, donat per la seua família a l’Ajuntament, a través de conferències i una taula redona a la Casa de Cultura

 

Crevillent (17/11/2021).- La Regidoria de Cultura ha posat en marxa diverses accions amb l’objectiu de posar en valor el llegat del violinista crevillentí Telmo Vela, donat per la seua família a l’Ajuntament de Crevillent, organitzant conferències durant el mes de novembre per a acostar aquesta figura musical, posant-la en el seu context cultural i donant així mateix l’oportunitat de fer un diagnòstic de l’ensenyament musical en l’actualitat.

Després de la conferència “Context social i cultural en què va desenvolupar l’activitat musical docent i interpretativa Telmo Vela” impartida per Victoria Alemany Ferrer, catedràtica de Piano en el Conservatori Superior de Música de Castelló “Salvador Seguí”, el passat 11 de novembre, arriba a la Casa Municipal de Cultura una nova conferència.

La conferència “Telmo Vela i el seu llegat” es desenvoluparà dijous que ve, 18 de novembre, a les 19.30 h a càrrec de Javier Pallás Magraner, catedràtic de Música de Càmera en el Conservatori Superior de Música de València “Joaquín Rodrigo” i, en l’actualitat, doctorant de la Universitat Politècnica de València. La seua tesi doctoral sobre la pedagogia de la música de càmera i la seua incorporació com a disciplina didàctica en els conservatoris espanyols, inclou la figura de Telmo Vela Lafuente com un dels tres primers professors d’aquesta matèria a l’Espanya de la primera meitat del segle XX. Suposant aquesta conferència una magnífica ocasió per a conéixer al nostre músic més internacional.

A més, el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha informat que el següent dijous 25 de novembre, també a les 19.30 h, hi haurà una Taula Redona titulada “L’ensenyament musical en la Societat del Segle XXI”, en la qual intervindran Manuel Mas Devesa, catedràtic de Composició en el Conservatori Superior “Óscar Esplá” d’Alacant, Javier Pallás Magraner i un representant de la Societat Unió Musical de Crevillent.

Des de Cultura recorden que en l’actualitat existeix una xicoteta exposició en la primera planta de la Casa-Museu del Parc Nou que recull una selecció del seu llegat musical. I tot això com a avantsala a l’execució del projecte museogràfic, el qual pretén convertir a la Casa del Parc com un “museu d’identitat”, on es plasme la idiosincràsia i personalitat cultural dels crevillentins i on Telmo Vela tindrà un protagonisme destacat, perquè no debades es tracta del músic crevillentí més reconegut.

Jesús Ruiz ha aprofitat per a convidar a tots els crevillentins i crevillentines a participar en aquest cicle de conferències per a conéixer millor la importància de la figura de Telmo Vela i ha afirmat que des de Cultura es continuarà reivindicant i difonent l’obra d’aquest violinista nascut a Crevillent.

Continúa el ciclo de conferencias “Telmo Vela Lafuente, el contexto y la enseñanza musical” en Crevillent

 

  • La Concejalía de Cultura está poniendo en valor el legado del violinista crevillentino Telmo Vela, donado por su familia al Ayuntamiento, a través de conferencias y una mesa redonda en la Casa de Cultura

Crevillent (17/11/2021).- La Concejalía de Cultura ha puesto en marcha varias acciones con el objetivo de poner en valor el legado del violinista crevillentino Telmo Vela, donado por su familia al Ayuntamiento de Crevillent, organizando conferencias durante el mes de noviembre para acercar esta figura musical, poniéndola en su contexto cultural y dando asimismo la oportunidad de hacer un diagnóstico de la enseñanza musical en la actualidad.

Tras la conferencia “Contexto social y cultural en que desarrolló la actividad musical docente e interpretativa Telmo Vela” impartida por Victoria Alemany Ferrer, catedrática de Piano en el Conservatorio Superior de Música de Castellón “Salvador Seguí”, el pasado 11 de noviembre, llega a la Casa Municipal de Cultura una nueva conferencia.

 

La conferencia “Telmo Vela y su legado” se desarrollará el próximo jueves, 18 de noviembre, a las 19:30 h a cargo de Javier Pallás Magraner, catedrático de Música de Cámara en el Conservatorio Superior de Música de Valencia “Joaquín Rodrigo” y, en la actualidad, doctorando de la Universidad Politécnica de Valencia. Su tesis doctoral sobre la pedagogía de la música de cámara y su incorporación como disciplina didáctica en los conservatorios españoles, incluye la figura de Telmo Vela Lafuente como uno de los tres primeros profesores de esta materia en la España de la primera mitad del siglo XX. Suponiendo esta conferencia una magnífica ocasión para conocer a nuestro músico más internacional.

Además, el concejal de Cultura, Jesús Ruiz, ha informado que el siguiente jueves 25 de noviembre, también a las 19:30 h, habrá una Mesa Redonda titulada “La enseñanza musical en la Sociedad del Siglo XXI”, en la que intervendrán Manuel Mas Devesa, catedrático de Composición en el Conservatorio Superior “Óscar Esplá” de Alicante, Javier Pallás Magraner y un representante de la Sociedad Unión Musical de Crevillent.

Desde Cultura recuerdan que en la actualidad existe una pequeña exposición en la primera planta de la Casa-Museo del Parc Nou que recoge una selección de su legado musical. Y todo ello como antesala a la ejecución del proyecto museográfico, el cual pretende convertir a la Casa del Parque como un “museo de identidad”, donde se plasme la idiosincrasia y personalidad cultural de los crevillentinos y donde Telmo Vela tendrá un protagonismo destacado, pues no en balde se trata del músico crevillentino más reconocido.

Jesús Ruiz ha aprovechado para invitar a todos los crevillentinos y crevillentinas a participar en este ciclo de conferencias para conocer mejor la importancia de la figura de Telmo Vela y ha afirmado que desde Cultura se seguirá reivindicando y difundiendo la obra de este violinista nacido en Crevillent

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies