L’Esquerra de Crevillent aprova uns pressupostos que aprofundixen en la participació, la sostenibilitat i la gestió pública

Amb aquests pressupostos per al 2022, Crevillent enceta el camí per a ser referent en participació ciutadana, desprivatització dels serveis públics i construcció d’un projecte de futur sostenible a llarg termini. 

El 2021, els veïns i veïnes de Crevillent van poder decidir, per primera vegada, què feien amb part dels diners públics i el 2022 aquest Pressupost Participatiu augmenta.

L’Esquerra de Crevillent continua treballant en dissenyar una ciutat del segle XXI amb un pla de Mobilitat i un banc de terres. 

Finalitza el procés de desprivatització del Centre Jove amb els treballadors i s’enceten noves municipalitzacions de serveis públics

 

Crevillent (23/12/2021).- L’Esquerra de Crevillent, amb dos regidors al Govern Municipal, aconsegueix incloure als seus comptes avanços importants en les línies estratègiques del projecte polític. Les negociacions amb la resta d’integrants del govern d’esquerres de Crevillent han acabat amb la redacció d’uns comptes municipals per a l’any 2022 que resulten històrics per a la ciutat pel que fa als tres eixos bàsics de l’Esquerra de Crevillent: democràcia, gestió pública i sostenibilitat. 

 

Democràcia

El 2021 ja va ser un any històric per a la participació ciutadana a Crevillent. Per primera vegada en la història del municipi, els veïns i veïnes van poder proposar i votar en què invertir part dels diners públics. Per al 2022, lluny de renunciar a fer de Crevillent, un poble més viu, participatiu i amable; la Regidoria de Participació Ciutadana llançarà els segons pressupostos participatius de Crevillent; enguany amb una dotació de 80.000 euros, quasi el doble que el 2021.

A més a més, mantenint la dinàmica que es va prendre a l’inici de la legislatura, la Regidoria de Participació Ciutadana augmentarà, un any més la dotació de les subvencions per a les activitats que organitzen les associacions del poble i, també, com el 2021, en 2022, aquestes subvencions no aniran dirigides sols a associacions de veïns. Tota mena d’associacions de Crevillent podran presentar-se.

També, l’Esquerra de Crevillent continua treballant de manera incansable en l’àmbit de la igualtat. Les activitats de suport a la igualtat de les dones i el col·lectiu LGTBI augmentaran el seu pressupost. D’altra banda, la Policía Local té previstos cursos de formació, entre ells hi haurà per a formar els i les policies en matèria de lluita contra la violència de gènere i delictes d’odi.

 

Sostenibilitat

L’Esquerra de Crevillent continua treballant per un projecte de ciutat de segle XXI. En aquesta direcció s’han afegit una sèrie de qüestions als pressupostos del 2022, com ara la preparació d’un pla per a poder eliminar la crema de residus del camp a la localitat. L’objectiu és substituir la crema per la transformació del residu en biomassa que permeta la seva reutilització al camp. També en l’àmbit de l’agricultura, al pressupost 2022 s’inclou una partida que permetrà iniciar un banc de terres on, persones que vulguen prestar els seus terrenys i persones que vulguen cultivar, es posen en contacte per a evitar que es queden terres sense cultivar i per a aconseguir un consum responsable, de proximitat i propi. 

També, pel que fa a la sostenibilitat del nostre municipi, als pressupostos de l’any 2022 es seguirà treballant en la redacció d’un pla de Mobilitat de Crevillent que permetrà dissenyar el Crevillent del demà que, sense cap tipus de dubtes, haurà de caminar cap a la sostenibilitat en tots els seus sentits: reducció d’emissions, més presència de vegetació i tractament responsable de residus. 

Gestió Pública

Pel que fa a les reivindicacions històriques del municipi respecte a la gestió dels serveis públics; l’Esquerra de Crevillent continua treballant sense descans en l’assoliment d’un Crevillent sense cap servei públic privatitzat. En aquesta direcció camina ja el Centre Jove que, en aquests pressupostos queda ja municipalitzat. La jardinería de la ciutat també tornarà a les mans del poble abans que acabe la legislatura i el procés de desprivatitació del servei de neteja d’edificis públics s’iniciarà.

En aquest sentit, continuem treballant al pressupost del 2022 en retornar les festes populars a la ciutadania i construir unes festes patronals per a totes i tots, així com per apropar l’oferta cultural i d’oci de Crevillent als barris, més enllà dels punts d’oci que durant 25 anys es van establir. El 2022, l’Esquerra de Crevillent continua el camí que va emprendre a l’inici de la legislatura i aposta per la vida als barris i a les pedanies de la localitat.

Amb tot, els pressupostos del 2022 constitueixen una continuació al treball que, des dels inicis de l’Esquerra de Crevillent, es va començar a fer. En definitiva, les negociacions al si del govern fan que l’Esquerra de Crevillent continue assolint objectius pel que fa al disseny d’un projecte de ciutat del segle XXI, sostenible, un poble viu i per a viure; també un poble participatiu, amo del seu futur i un ajuntament que escolta la seua ciutadania; i, per descomptat, el treball pel que fa a la democratització dels serveis públics, a retornar a mans públiques tot el que, durant 24 anys de govern del Partit Popular, es va repartir a mans privades.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies