Crevillent inicia el procediment per a nomenar fill adoptiu a Mariano Benlliure

L’Ajuntament de Crevillent ha aprovat hui en ple extraordinari l’inici de l’expedient per a concedir el títol honorífic a l’escultor valencià i elevar una sol·licitud a la Generalitat Valenciana per a la seua adhesió a l’Any Benlliure

 

Crevillent (12/01/2022).- La Corporació Municipal ha aprovat per unanimitat aquest dimecres 12 de gener, en una sessió plenària extraordinària i urgent, l’inici de l’expedient per a nomenar fill adoptiu pòstum a l’escultor Mariano Benlliure Gil. Un tràmit per al qual s’ha nomenat la regidora de Presidència i Relacions Institucionals, Noemí Candela, com a instructora de l’expedient.

D’altra banda, s’ha aprovat instar a la Generalitat Valenciana a l’adhesió de l’any 2022 com a Any Benlliure, comptant amb el suport de tots els grups polítics municipals, sol·licitant així al ple del Consell la declaració institucional d’aquest nomenament.

Des de l’Ajuntament i la Federació de Setmana Santa de Crevillent tenen previst un ampli calendari d’activitats per a la commemoració del 75 aniversari de la defunció de Benlliure aquest 2022 que inclou, entre altres, un certamen internacional d’escultura, i un altre literari, l’execució material d’una escultura en homenatge a l’insigne escultor, publicacions, conferències, concerts i una exposició de les seues obres.

Des de l’administració local pretenen així posar en valor la figura d’aquest escultor, nascut a València però amb una gran vinculació amb el municipi, el qual compta amb la presència d’una extensa imatgeria religiosa, una gran part processional, sent part essencial en la Setmana Santa crevillentina, i de multitud d’obres escultòriques exposades en el Museu Mariano Benlliure de Crevillent, que alberga una extensa col·lecció amb un fons que ascendeix a 332 obres, entre esbossos i models d’escaiola, incloent una galeria de retrats i temàtiques dedicades a monuments públics, imatgeria, medallista i funerària i un espai reservat per al seu arxiu personal.

 

Crevillent inicia el procedimiento para nombrar hijo adoptivo a Mariano Benlliure

 

  • El Ayuntamiento de Crevillent ha aprobado hoy en pleno extraordinario el inicio del expediente para conceder el título honorífico al escultor valenciano y elevar una solicitud a la Generalitat Valenciana para su adhesión al Año Benlliure

Crevillent (12/01/2022).- La Corporación Municipal ha aprobado por unanimidad este miércoles 12 de enero, en una sesión plenaria extraordinaria y urgente, el inicio del expediente para nombrar hijo adoptivo póstumo al escultor Mariano Benlliure Gil. Un trámite para el que se ha nombrado a la concejala de Presidencia y Relaciones Institucionales, Noemí Candela, como instructora del expediente.

Por otra parte, se ha aprobado instar a la Generalitat Valenciana a la adhesión del año 2022 como Año Benlliure, contando con el apoyo de todos los grupos políticos municipales, solicitando así al pleno del Consell la declaración institucional de este nombramiento.

Desde el Ayuntamiento y la Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa de Crevillent tienen previsto un amplio calendario de actividades para la conmemoración del 75 aniversario del fallecimiento de Benlliure este 2022 que incluye, entre otras, un certamen internacional de escultura. y otro literario, la ejecución material de una escultura en homenaje al insigne escultor, publicaciones, conferencias, conciertos y una exposición de sus obras.

Desde la administración local pretenden así poner en valor la figura de este escultor nacido en Valencia pero con una gran vinculación con el municipio, el cual cuenta con la presencia de una extensa imaginería religiosa, una gran parte procesional, siendo parte esencial en la Semana Santa crevillentina, y de multitud de obras escultóricas expuestas en el Museo Mariano Benlliure de Crevillent, que alberga una extensa colección con unos fondos que ascienden a 332 obras, entre bocetos y modelos de escayola, incluyendo una galería de retratos y temáticas dedicadas a monumentos públicos, imaginería, medallista y funeraria y un espacio reservado para su archivo personal.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies