La Regidoria d’Indústria, Comerç i Mercats ultima les bases per a les ajudes “Bo-Comerç Crevillent”

Aquestes ajudes destinades al comerç de proximitat, restauració i altres serveis se sufragaran aquest any 2022 amb càrrec al romanent de tresoreria resultant de la liquidació del pressupost municipal de 2021

Crevillent (31/01/2022).- La Regidoria d’Indústria, Comerç i Mercats informa de l’estat avançat en la preparació d’una nova campanya municipal de suport i foment de l’activitat comercial a Crevillent, amb motiu de la pròxima posada en funcionament de noves ajudes al comerç local de proximitat, restauració i altres serveis, que es detallaran en les bases que estan en procés d’elaboració denominades “Bono-*Comerç Crevillent” com una mostra més de la implicació del Govern municipal en el suport als nostres comerciants i empresaris.

Aquestes paraules manifestades per Manuel Penalva Alarcón, primer tinent d’alcalde i regidor d’Indústria, Comerç i Mercats, ixen al pas de la moció presentada pel Partit Popular per al ple ordinari d’aquest mes de gener de 2022 en la qual demanen que s’acorde la redacció d’unes bases i l’habilitació d’una partida pressupostària destinada a aquest efecte. Davant d’aquesta demanda, l’edil afirma que “es treballa en això des de fa temps, ja que les bases estan ja redactades, si bé estan obertes a les propostes de la resta de grups polítics i de la pròpia associació de comerciants. Tan sols falta establir els criteris tècnics financers i de legalitat, perquè s’ha de tindre en compte que es tracta de subvencions públiques”.

Indica Penalva que, des de l’inici de la pandèmia, s’ha reunit en diverses ocasions amb els màxims responsables de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Crevillent (ACEC) per a escoltar les seues inquietuds i propostes per a la reactivació del comerç local i coincideixen amb aquesta regidoria que cal establir unes ajudes en forma de bons individuals que permeten incrementar les vendes als nostres comerços i establiments de restauració.

El Partit Popular presenta en aquests moments una iniciativa en la qual ja portem mesos treballant, com si foren els grans descobridors dels remeis a les dificultats que pateix el nostre comerç local quan, després de 24 anys de govern on podien haver adoptat mesures com la que proposen, mai les van dur a terme per la seua pròpia desídia” declara Manuel Penalva.

“Hem de recordar-los que aquest Govern municipal ha estat treballant durament juntament amb els comerciants per a promoure i fomentar l’economia local durant la pandèmia, mentre que el Partit Popular poc ha contribuït des de l’oposició a aquest mateix fi. Igualment, els hem de recordar que després de la profunda crisi econòmica de 2008 el Govern municipal del PP no va destinar cap mena de recurs econòmic als comerciants i autònoms, mentre que l’actual Govern del canvi s’ha implicat directament amb l’habilitació de partides pressupostàries durant aquests quasi 2 anys de pandèmia per a ajudar als nostres comerciants i autònoms, sense oblidar les ajudes procedents dels governs progressistes de l’Estat i de la Generalitat Valenciana” afig l’edil.

El regidor de comerç, Manuel Penalva, incideix en el fet que “les campanyes per a la reactivació del comerç local que es fan des de la seua regidoria, i que servisca d’exemple la recent Campanya de Nadal i la que es va realitzar l’any anterior, no tenen comparació amb el que succeïa durant el govern del PP, que poc o res va fer sobre aquest tema”.

Conclou Manuel Penalva que, a diferència de la proposta del PP, que limita l’emissió de bons comerç a la superació de la pandèmia per Covid, “aquest Govern del canvi treballa en el -Bo-Comerç Crevillent- amb vocació de permanència, ja que les dificultats del comerç local no han sorgit ara amb la pandèmia, sinó que ja s’arrossegaven des de fa molt de temps com a conseqüència de la gran competència que suposen les grans superfícies comercials i, sobretot, del comerç en línia. Per tant, cal mantindre aquesta iniciativa fins i tot quan la pandèmia per Covid passe a ser un trist record”.

La Concejalía de Industria, Comercio y Mercados ultima las bases para las ayudas “Bono-Comerç Crevillent”

 

  • Estas ayudas destinadas al comercio de proximidad, restauración y otros servicios se sufragarán este año 2022 con cargo al remanente de tesorería resultante de la liquidación del presupuesto municipal de 2021

Crevillent (31/01/2022).- La Concejalía de Industria, Comercio y Mercados informa del estado avanzado en la preparación de una nueva campaña municipal de apoyo y fomento de la actividad comercial en Crevillent, con motivo de la próxima puesta en funcionamiento de nuevas ayudas al comercio local de proximidad, restauración y otros servicios, que se detallarán en las bases que están en proceso de elaboración denominadas “Bono-Comerç Crevillent” como una muestra más de la implicación del Gobierno municipal en el apoyo a nuestros comerciantes y empresarios.

Estas palabras manifestadas por Manuel Penalva Alarcón, primer teniente de alcalde y concejal de Industria, Comercio y Mercados, salen al paso de la moción presentada por el Partido Popular para el pleno ordinario de este mes de enero de 2022 en la que piden que se acuerde la redacción de unas bases y la habilitación de una partida presupuestaria destinada al efecto. Ante lo cual el edil afirma que “se viene trabajando en ello desde hace tiempo, ya que las bases están ya redactadas, si bien están abiertas a las propuestas del resto de grupos políticos y de la propia asociación de comerciantes, tan solo  falta establecer los criterios técnicos financieros y de legalidad, porque se ha de tener en cuenta que se trata de subvenciones públicas”.

Indica Penalva que desde el inicio de la pandemia se ha reunido en diversas ocasiones con los máximos responsables de la Asociación de Comerciantes y Empresarios de Crevillent (ACEC) para escuchar sus inquietudes y propuestas para la reactivación del comercio local y coinciden con esta concejalía en que es preciso establecer unas ayudas en forma de bonos individuales que permitan incrementar las ventas en nuestros comercios y establecimientos de restauración.

El Partido Popular viene en estos momentos a presentar una iniciativa en la que llevamos meses trabajando, como si fueran los grandes descubridores de los remedios a las dificultades que aqueja nuestro comercio local cuando,tras 24 años de gobierno donde pudieron haber adoptado medidas como la que proponen,nuncalas llevaron a cabopor su propia desidia” declara Manuel Penalva.

“Hemos de recordarles que este Gobierno municipal ha estado trabajando duramente junto con los comerciantes para promover y fomentar la economía local durante la pandemia, mientras que el Partido Popular poco ha contribuido desde la oposición a este mismo fin. Igualmente les tenemos que recordar que tras la profunda crisis económica de 2008 el Gobierno municipal del PP no destinó ningún tipo de recurso económico a los comerciantes y autónomos, mientras que el actual Gobierno del cambio se ha implicado directamente con la habilitación de partidas presupuestarias durante estos casi 2 años de pandemia para ayudar a nuestros comerciantes y autónomos, sin olvidar las ayudas procedentes de los gobiernos progresistas del Estado y de la Generalitat Valenciana” añade el edil.

Incide el concejal de comercio Manuel Penalva en que “las campañas para la reactivación del comercio local que se vienen haciendo desde su concejalía, y valga de ejemplo la reciente Campaña de Navidad y la que se realizó el año anterior, no tienen comparación con lo que sucedía durante el gobierno del PP, que poco o nada hizo al respecto”.

Concluye Manuel Penalva que a diferencia de la propuesta del PP, que limita la emisión de bonos comercio a la superación de la pandemia por Covid, “este Gobierno del cambio viene trabajando en el -Bono-Comerç Crevillent- con vocación de permanencia, por cuanto las dificultades del comercio local no han surgido ahora con la pandemia, sino que ya se venían arrastrando desde hace mucho tiempo a consecuencia de la gran competencia que suponen las grandes superficies comerciales y sobre todo el comercio online, por tanto es preciso mantener esta iniciativa incluso cuando la pandemia por Covid pase a ser un triste recuerdo”.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies