Obert el termini de sol·licitud de les ajudes per a l’atenció especialitzada residencial de persones amb diversitat funcional

Des de la Regidoria de Drets Socials i Desenvolupament Humà expliquen que aquestes ajudes de la Generalitat Valenciana es poden sol·licitar fins a l’1 de desembre de 2022 i estan dirigides a persones amb discapacitat o amb malaltia mental crònica

Crevillent (09/02/2022).- La Regidoria de Drets Socials i Desenvolupament Humà informa que està obert el termini per a sol·licitar les “ajudes personals per a l’atenció especialitzada residencial de persones amb diversitat funcional”, corresponents a l’exercici 2022, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Segons ha assenyalat la regidora de l’àrea, Monserrat Pineda, l’objecte principal d’aquestes subvencions és per a atendre les necessitats d’atenció integral de persones amb discapacitat o malaltia mental crònica que manquen de suficients recursos econòmics i requereixen d’atenció assistencial i cures especials que no es poden prestar en el medi familiar, ja siga en habitatges tutelats o residències.

Montserrat Pineda explica que aquestes subvencions poden ser sol·licitades per persones que tinguen la condició legal de persones amb diversitat funcional, que siguen majors de 16 anys i menors de 65 anys. L’avaluació de les sol·licituds es realitzarà d’acord amb criteris establits en la convocatòria, entre els quals es troba la situació econòmica, l’acreditació necessària de cures especials i no tindre domicili o tindre una situació familiar greu que impedisca l’atenció de l’individu en el domicili familiar.

Així mateix, la quantitat màxima serà de fins a 2.350 euros mensuals d’acord amb el cost residencial, menys l’aportació de la persona usuària, tenint en compte la totalitat dels ingressos i reservant, en qualsevol cas, el 65% de l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) per a les seues despeses personals.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes finalitza l’1 de desembre de 2022 i per a més informació es pot consultar el DOGV número 9258 de 18 de gener de 2022. També podeu contactar amb l’Àrea de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Crevillent, situada al Centre de Majors Parc Nou de Crevillent.

Abierto el plazo de solicitud de las ayudas para la atención especializada residencial de personas con diversidad funcional

 

  • Desde la Concejalía de Derechos Sociales y Desarrollo Humano explican que estas ayudas de la Generalitat Valenciana se pueden solicitar hasta el 1 de diciembre de 2022 y están dirigidas a personas con discapacidad o con enfermedad mental crónica

Crevillent (09/02/2022).- La Concejalía de Derechos Sociales y Desarrollo Humano informa que está abierto el plazo para solicitar las “ayudas personales para la atención especializada residencial de personas con diversidad funcional”, correspondientes al ejercicio 2022, de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas.

Según ha señalado la concejala del área, Monserrat Pineda, el objeto principal de estas subvenciones es para atender las necesidades de atención integral de personas con discapacidad o enfermedad mental crónica que carecen de suficientes recursos económicos y requieren de atención asistencial y cuidados especiales que no se pueden prestar en el medio familiar, ya sea en viviendas tuteladas o residencias.

Montserrat Pineda explica que estas subvenciones pueden ser solicitadas por personas que tengan la condición legal de personas con diversidad funcional, que sean mayores de 16 años y menores de 65 años. La evaluación de las solicitudes se realizará de acuerdo a criterios establecidos en la convocatoria, entre los que se encuentra la situación económica, la acreditación necesaria de cuidados especiales y carecer de domicilio o tener una situación familiar grave que impida la atención del individuo en el domicilio familiar.

Asimismo, la cantidad máxima será de hasta 2.350 euros mensuales de acuerdo el coste residencial, menos la aportación de la persona usuaria, teniendo en cuenta la totalidad de los ingresos y reservando, en cualquier caso, el 65 % del indicador público de renta de efectos múltiples (IPREM) para sus gastos personales.

El plazo para solicitar estas ayudas finaliza el 1 de diciembre de 2022 y para más información se puede consultar el DOGV número 9258 de 18 de enero de 2022, así como contactar con el Área de Diversidad Funcional del Ayuntamiento de Crevillent, ubicada en el Centro de Mayores Parc Nou de Crevillent.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies