Canvi de l’enllumenat públic a led a 17 carrers de Crevillent

La substitució dels llums de vapor de sodi suposarà un estalvi del 50% per a l’Ajuntament de Crevillent i reduirà l’impacte ambiental gràcies a la millora de l’eficiència energètica

 

Crevillent (05/07/2022).- L’Ajuntament de Crevillent ha iniciat la substitució de l’enllumenat en dèsset carrers del nucli urbà, amb el reemplaçament dels actuals llums de vapor de sodi per llums led.

Tal com explica l’alcalde, José Manuel Penalva, l’objectiu d’aquesta actuació és modernitzar les lluminàries al mateix temps que es redueixen els consums energètics i es genera un estalvi econòmic significatiu en la despesa corrent del municipi. “Amb aquest canvi l’ajuntament aconseguirà un estalvi del 50% i una disminució dels costos molt significativa, ja que l’enllumenat públic és la factura de la llum més gran que paguem entre tots els crevillentins i crevillentines” destaca l’alcalde.

Penalva assenyala que des del Govern s’aposta per un consum més eficient de l’energia amb accions com aquesta, duta a terme gràcies al projecte de la Regidoria d’Espais Públics i al finançament de la Diputació d’Alacant, ja que es redueix l’impacte ambiental amb la implantació de tecnologia led molt més eficient i es contribueix a la reducció del consum de combustibles fòssils, cosa que afavoreix el compliment de l’Agenda 2030.

Marcelino Giménez, regidor d’Espais Públics, informa que aquesta mesura suposarà la renovació de la il·luminació i una millora de l’eficiència energètica als carrers Jaume Balmes, Manuel Broseta, Sant Pere, Sant Tomàs, Avinguda de Madrid, Salitre, Sant Andrés, Sant Mateu, Sant Marcos, Sant Bartolomé, Sant Joan, Sant Jaume, Sant Lluc, Compositor Ruiz Gasch, Sant Pau, Verge del Carmen i Teixidors. “Aquest és un nou avanç per a Crevillent en la millora de l’estalvi energètic, passem del vapor de sodi i la seua llum més groga, que consumeix més i també contamina més, a llums de led que il·luminen més i redueixen el consum de manera notable. Aquesta actuació se suma a les que hem realitzat els anys anteriors en diverses zones de la localitat i la nostra intenció és seguir amb aquesta renovació i continuar optant a subvencions fins a aconseguir renovar tot el nostre enllumenat públic” afig l’edil.

Els treballs van començar ahir i continuaran durant els pròxims dies amb la implicació d’un camió grua, per la qual cosa l’aparcament en aquests carrers es vorà afectat. A més, una vegada executades les obres, els consums de les instal·lacions millorades seran monitorats per a confirmar aquests estalvis i estudiar possibles desviacions.

Cambio del alumbrado público a led en 17 calles de Crevillent

 

  • La sustitución de las lámparas de vapor de sodio supondrá un ahorro del 50% para el Ayuntamiento de Crevillent y reducirá el impacto ambiental gracias a la mejora de la eficiencia energética

 

Crevillent (05/07/2022).- El Ayuntamiento de Crevillent ha iniciado la sustitución del alumbrado en diecisiete calles del casco urbano, con el reemplazo de las actuales lámparas de vapor de sodio por lámparas led.

Tal y como explica el alcalde, José Manuel Penalva, el objetivo de esta actuación es modernizar las luminarias al tiempo que se reducen los consumos energéticos y se genera un ahorro económico significativo en el gasto corriente del municipio. “Con este cambio el ayuntamiento logrará un ahorro del 50% y una disminución de los costes muy significativa, ya que el alumbrado público es la factura de la luz más grande que pagamos entre todos los crevillentinos y crevillentinas” destaca el alcalde.

Penalva señala que desde el Gobierno se apuesta por un consumo más eficiente de la energía con acciones como esta, llevada a cabo gracias al proyecto de la Concejalía de Espacios Públicos y a la financiación de la Diputación de Alicante, puesto que se reduce el impacto ambiental con la implantación de tecnología led mucho más eficiente y se contribuye a la reducción del consumo de combustibles fósiles, favoreciendo al cumplimiento de la Agenda 2030.

Marcelino Giménez, concejal de Espacios Públicos, informa que esta medida supondrá la renovación de la iluminación y una mejora de la eficiencia energética en las calles Jaume Balmes, Manuel Broseta, San Pedro, Santo Tomás, Avenida de Madrid, Salitre, San Andrés, San Mateo, San Marcos, San Bartolomé, San Juan, San Jaime, San Lucas, Compositor Ruiz Gasch, San Pablo, Virgen del Carmen y Tejedores. “Este es un nuevo avance para Crevillent en la mejora del ahorro energético, pasamos del vapor de sodio y su luz más amarilla, que consume más y también contamina más, a luces de led que iluminan más y reducen el consumo de manera notable. Esta actuación se suma a las que hemos realizado los años anteriores en varias zonas de la localidad y nuestra intención es seguir con esta renovación y continuar optando a subvenciones hasta lograr renovar todo nuestro alumbrado público” añade el edil.

Los trabajos comenzaron ayer y continuarán durante los próximos días con la implicación de un camión grúa, por lo que el aparcamiento en estas calles se verá afectado. Además, una vez ejecutadas las obras, los consumos de las instalaciones mejoradas serán monitorizados para confirmar estos ahorros y estudiar posibles desviaciones.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies