Crevillent recupera l’ambulància 24 hores

L’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, comunica que quasi 10 anys després el Servei Vital Bàsic torna a tindre seu a la localitat i qualifica aquesta notícia com molt positiva “ja que beneficiarà els crevillentins i crevillentines perquè suposa una reducció en el temps de resposta enfront de les urgències mèdiques”

 La Generalitat Valenciana ha retornat aquest servei a la localitat després que fora suprimit durant el mandat del PP l’any 2013

Crevillent (21/10/2022) – La Generalitat Valenciana ja ha activat el servei 24 hores a Crevillent. Així ho ha comunicat aquest matí el seu alcalde, José Manuel Penalva, i la regidora de Sanitat, Gema Candelaria Asencio, acompanyats per membres del Govern Municipal, i han explicat que el Servei Vital Bàsic (SVB) a partir d’ara tindrà seu en la localitat, tal com s’ha estat reivindicant des de l’any 2013, moment en el qual va deixar de ser així.

“Aquest Govern no ha descansat fins que s’ha aconseguit que el Servei Vital Bàsic torne a tindre la seu a Crevillent durant les 24 hores. Aquesta notícia és tremendament positiva perquè a pesar de ser un servei supramunicipal, que també dona prestació a altres municipis, beneficiarà els crevillentins i les crevillentines perquè suposa una reducció en el temps de resposta enfront de possibles urgències mèdiques” afirma l’alcalde José Manuel Penalva.

 

La regidora de Sanitat, Gema Candelaria Asencio, per la seua part, afirma que “l’ambulància 24 hores ja és una realitat a Crevillent” i indica que el SVB té com a finalitat atendre les urgències que requerisquen atenció sanitària urgent i realitzar el trasllat al centre sanitari corresponent. S’activa directament telefonant al 112, ja que és un servei integrat dins del CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències).

Crevillent comptarà, per tant, amb dues ambulàncies que estaran disponibles al llarg de tot el dia en el municipi: una amb Servei Vital Bàsic (SVB) i una altra de Transport No Assistencial (TNA), aquesta última destinada a realitzar els trasllats no urgents tant a l’Hospital del Vinalopó com al Centre de Salut de Crevillent d’aquells veïns i veïnes que necessiten acudir-hi i no puguen desplaçar-se per si mateixos.

Des del Govern Municipal agraeixen al Govern del Botànic l’ampliació dels serveis d’ambulància que ha permés la tornada del servei a Crevillent a temps complet, així com el seu treball en altres projectes que repercuteixen en la localitat i que ha permés desbloquejar i donar solució a temes “enquistats en el temps” com la construcció del Teatre Chapí, entre d’altres.

Assenyalen també que des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat una reunió amb la Conselleria de Sanitat per a fer un pas més a l’hora d’aconseguir el servei sanitari que la ciutadania crevillentina mereix, amb la intenció d’abordar els problemes en el Centre de Salut i l’Hospital del Vinalopó traslladats pels crevillentins i crevillentines, buscar solucions al consultori de Sant Felip Neri i establir les bases de la reivindicació d’un segon centre de salut per a Crevillent. “Continuarem lluitant per revertir la gestió del nostre departament de salut i que aquesta torne a ser pública. Apostem per una sanitat universal, pública, gratuïta i de qualitat”, ressalta l’edil de Sanitat.

L’alcalde, a més de sumar-se a aquestes reivindicacions, agraeix a tots els veïns i veïnes de la localitat que durant aquests quasi 10 anys han lluitat per recuperar l’ambulància 24 hores i que a través de la creació d’una plataforma van aconseguir més de 4.500 signatures per a retornar aquest servei al municipi i recorda que des de l’administració local s’està avançant per a dotar a Crevillent d’un gran centre d’emergències al costat de la seu de la Policia Local i on se situaran les dependències de Protecció Civil i la nova ambulància 24 hores. De manera provisional els treballadors d’aquestes ambulàncies s’instal·laran en les dependències de la Policia Local fins que finalitzen les obres que s’estan duent a terme.

Crevillent recupera la ambulancia 24 horas

  • El alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, comunica que casi 10 años después el Servicio Vital Básico vuelve a tener sede en la localidad y califica esta noticia como muy positiva “ya que beneficiará a los crevillentinos y crevillentinas porque supone una reducción en el tiempo de respuesta frente a las urgencias médicas”

  • La Generalitat Valenciana ha devuelto este servicio a la localidad tras suprimirlo durante el mandato del PP en el año 2013

 

Crevillent (21/10/2022) – La Generalitat Valenciana ya ha activado el servicio 24 horas en Crevillent. Así lo ha comunicado esta mañana su alcalde, José Manuel Penalva, y la concejala de Sanidad, Gema Candelaria Asencio, acompañados por miembros del Gobierno Municipal, quienes han explicado que el Servicio Vital Básico (SVB) a partir de ahora tendrá sede en la localidad, tal y como se ha estado reivindicando desde el año 2013, momento en el que dejó de ser así.

“Este Gobierno no ha descansado hasta que se ha conseguido que el Servicio Vital Básico vuelva a tener la sede en Crevillent durante las 24 horas. Esta noticia es tremendamente positiva porque pesar de ser un servicio supramunicipal, que también da prestación a otros municipios, beneficiará a los crevillentinos y crevillentinas al suponer una reducción en el tiempo de respuesta frente a posibles urgencias médicas” afirma el alcalde José Manuel Penalva.

La concejala de Sanidad, Gema Candelaria Asencio, por su parte, afirma que “la ambulancia 24 horas ya es una realidad en Crevillent” e indica que el SVB tiene como finalidad atender a las urgencias que precisen atención sanitaria urgente y realizar el traslado al centro sanitario correspondiente. Se activa directamente llamando al 112 al estar integrado dentro del CICU (Centro de Información y Coordinación de Urgencias).

Crevillent contará por lo tanto con dos ambulancias que estarán disponibles a lo largo de todo el día en el municipio: una con Servicio Vital Básico (SVB) y otra de Transporte No Asistencial (TNA), esta última destinada a realizar los traslados no urgentes tanto al Hospital del Vinalopó como al Centro de Salud de Crevillent de aquellos vecinos y vecinas que necesiten acudir y no puedan desplazarse por sí mismos.

Desde el Gobieno Municipal agradecen al Govern del Botànic la ampliación de los servicios de ambulancia que ha permitido su vuelta a Crevillent a tiempo completo, así como su trabajo en otros proyectos que repercuten a la localidad y que ha permitido desbloquear y dar solución a temas “enquistados en el tiempo” como la construcción del Teatro Chapí, entre otros.

Señalan también que desde el Ayuntamiento se ha solicitado una reunión con la Conselleria de Sanidad para dar un paso más a la hora de conseguir el servicio sanitario que la ciudadanía crevillentina merece, con la intención de abordar los problemas en el Centro de Salud y el Hospital del Vinalopó trasladados por los crevillentinos y crevillentinas, buscar soluciones al consultorio de San Felipe Neri y sentar las bases de la reivindicación de un segundo centro de salud para Crevillent. “Seguiremos luchando por revertir la gestión de nuestro departamento de salud y que esta vuelva a ser pública. Apostamos por una sanidad universal, pública, gratuita y de calidad”, resalta la edil de Sanidad.

El alcalde, además de sumarse a estas reivindicaciones, agradece a todos los vecinos y vecinas de la localidad que durante estos casi 10 años han luchado por recuperar la ambulancia 24 horas y que a través de la creación de una plataforma consiguieron más de 4.500 firmas para devolver este servicio al municipio y recuerda que desde la administración local se está avanzando para dotar a Crevillent de un gran centro de emergencias junto a la sede de la Policía Local y donde se ubicarán las dependencias de Protección Civil y la nueva ambulancia 24 horas. De forma provisional los trabajadores de estas ambulancias se instalarán en las dependencias de la Policía Local hasta que finalicen las obras que se está llevando a cabo.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies