La Colla ecologista el Campanà convida a participar en la III Biomarató de Tardor

L’esdeveniment, organitzat per organitzacions d’Espanya i Portugal, se celebrarà els propers 18, 19 i 20 de novembre

La Colla ecologista el Campanà-Ecologistes en Acció de Crevillent convida a participar en la III Biomarató de Tardor d’Espanya i Portugal. És tracta d’un projecte de Ciència Ciutadana en que les persones poden enregistrar les seues observacions de la naturalesa (fotos i àudios) i penjar-les a APP mòbils.

La III Biomarató de Tardor tindrà lloc els propers dies 18, 19 i 20 de novembre i, com el seu nom indica, durant eixos tres dies tots i totes les participants poden pujar les seues observacions fetes des de la càmera de fotos o des del mòbil, en aplicacions com iNaturalist, Observation, Biodiversidad Virtual o Ebird Espanya.

El Campanà convida a participar en el projecte local participatiu que ha creat en iNaturalist per a l’ocasió, el qual es titula: Crevillent i espais naturals. En el que agafa totes les observacions del terme municipal i la totalitat de la serra de Crevillent i El Fondo.

A nivel nacional, la III Biomarató de Tardor és una activitat de caràcter naturalista organitzada per ANAPRI (Associació Naturalista Primilla), ARBA Tres Cantos, IBEROZOA i BIOTURA.

Per a qualsevol dubte, la Colla ofereix tota la informació en la seua pàgina web i a través de les seues xarxes, on explica com es possible participar i penjar les observacions.

Què són els esdeveniment de Ciència Ciutadana?

Els esdeveniments de Ciència Ciutadana són aquells projectes amb base científica que sol·liciten la col·laboració de la ciutadania. En el cas d’una Biomarató o BioBlitz només has d’observar la biodiversitat i compartir-la en la plataforma iNaturalist, Observation, Biodiversitat Virtual o eBird, on serà identificada per experts.

La informació queda a la disposició de qualsevol: des d’aficionats a la naturalesa a científics de tot el món que treballen amb dades de biodiversitat, gràcies a la gestió de les dades d’organitzacions com el GBIF, organisme internacional que té un node local a Espanya i que dóna suport a aquest tipus d’esdeveniments de Ciència Ciutadana.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies