L’Ajuntament ha atés totes les sol·licituds de prestacions socials contra la pobresa energètica i les seqüeles de la Covid-19 i per als ucraïnesos refugiats

La regidora de Drets Socials, Montserrat Pineda, demana al PP de Crevillent que faça “una política digna, en lloc de fer demagògia amb temes delicats” i explica que l’Ajuntament ha fet ús de recursos propis des de Serveis Socials per a ajudar les persones que ho han sol·licitat des del primer moment, sense haver d’esperar a les subvencions de la Diputació

 

La regidora de Drets Socials, Montserrat Pineda, ha sol·licitat a la representant del Partit Popular, Laura Gomis, en la comissió, una disculpa als tècnics i treballadors de l’àrea de Drets Socials per posar en dubte públicament la seua eficàcia i professionalitat a l’hora de gestionar les subvencions de Diputació.

Montserrat Pineda informa que totes i cadascuna de les sol·licituds de pobresa energètica han sigut ateses, i s’hi han gestionat totes dins del termini i en la forma escaient malgrat no tindre la resolució fins al 30 de juny. Aquesta subvenció ha sigut tramitada durant els mesos de juliol, agost i la meitat de setembre, que és quan acabava el termini.

“D’una banda, quan es resol la subvenció, totes les ajudes sol·licitades per les persones ucraïneses que van arribar a la nostra localitat ja havien sigut ateses amb recursos propis a primers d’any, i molts d’ells ja han abandonat la localitat cap als llocs posats a la seua disposició des de la Generalitat Valenciana i només hi ha quedat un nombre molt xicotet de persones, que encara continuen sol·licitant recursos i que són atesos en funció de si compleixen els requisits”, explica l’edil.

D’altra banda, des de Drets Socials, s’agraeix als treballadors la impecable gestió que ha permés a les famílies rebre ajudes per a atendre persones dependents a domicili, per seqüeles postcovid (gestió emocional per a usuaris i famílies després d’una situació de vulnerabilitat extrema en l’àmbit psicoemocional), per a l’adquisició de material EPI, per a atenció a famílies monoparentals, per a cerca de noves ocupacions o formació, etc; a part de les funcions habituals, i que han atés també les més de 40 ajudes de pobresa energètica.

La regidora Montse Pineda insta el Partit Popular a fer propostes polítiques constructives i de millora, en comptes de manipular informació, i a preocupar-se pels crevillentins i les crevillentines, ja que “fins ara no ha fet cap proposta en tota la legislatura i, per descomptat, tampoc ha mostrat preocupació per les persones usuàries ni per les treballadores en cap moment durant la pandèmia, la qual cosa demostra la seua falta d’interés. La política està per a solucionar necessitats de la població, molt lluny de la baixesa política de la Sra. Gomis del Partit Popular, qui obvia les explicacions donades pel coordinador de l’àrea”.

Així també, Pineda recorda als populars de Crevillent que, gràcies a l’eficàcia dels treballadors en aquest municipi, hi ha quasi 200 famílies cobrant RVI i s’han gestionat les sol·licituds de més de 60 famílies en prestacions econòmiques individualitzades. Per tot això, recorda que totes les persones que compleixen requisits estan ateses durant tot l’any amb recursos propis, ja que no és possible ni seria ètic ni legal esperar per a això a possibles subvencions.

 El Ayuntamiento ha atendido todas las solicitudes de prestaciones sociales contra la pobreza energética y las secuelas de la Covid-19 y para los ucranianos refugiados

 

  • La concejala de Derechos Sociales, Montserrat Pineda, pide al PP de Crevillent que haga “una política digna, en lugar de hacer demagogia con temas delicados” y explica que el ayuntamiento ha hecho uso de recursos propios desde Servicios Sociales para ayudar a las personas que lo han solicitado desde el primer momento, sin tener que esperar a las subvenciones de la Diputación

La Concejala de Derechos Sociales, Montserrat Pineda, ha solicitado a la representante del Partido Popular, Laura Gomis, en la comisión una disculpa a los técnicos y trabajadores del área de Derechos Sociales por poner en duda públicamente su eficacia y profesionalidad a la hora de gestionar las subvenciones de Diputación.

Montserrat Pineda informa que todas y cada una de las solicitudes de pobreza energética han sido atendidas, habiendo gestionado todas ellas en tiempo y forma pese a no tener la resolución hasta el 30 de junio. Dicha subvención ha sido tramitada durante los meses de julio, agosto y mitad de septiembre, que es cuando terminaba el plazo.

“Por una parte, cuando se resuelve la subvención todas las ayudas solicitadas por las personas ucranianas que llegaron a nuestra localidad ya habían sido atendidas con recursos propios a primeros de año, habiendo abandonado muchos de ellos la localidad hacia los lugares puestos a su disposición desde la Generalitat Valenciana y quedando un número muy pequeño de personas, que todavía siguen solicitando recursos y que son atendidos en función de si cumplen los requisitos”, explica la edil.

Por otra parte, desde la Derechos Sociales se agradece a los trabajadores la impecable gestión que ha permitido a familias recibir ayudas para atender a personas dependientes a domicilio, secuelas postcovid (gestión emocional para usuarios y familias después de una situación de vulnerabilidad extrema a nivel psico emocional), adquisición de material EPI, atención a familias monoparentales, búsqueda de nuevos empleos o formación, etc; aparte de las funciones habituales, y atendiendo también las más de 40 ayudas de pobreza energética.

La concejala Montse Pineda insta al Partido Popular a hacer propuestas políticas constructivas y de mejora, en vez de manipular información, y a preocuparse por los/as crevillentinos/as, ya que “hasta ahora no ha hecho ninguna propuesta en toda la legislatura y, desde luego, tampoco ha mostrado preocupación por las personas usuarias ni por las trabajadoras en ningún momento durante la pandemia, demostrando así su falta de interés. La política está para solucionar necesidades de la población, muy lejos de la bajeza política de la sra. Gomis del Partido Popular, quien obvia las explicaciones dadas por el coordinador del área”.

Así también, Pineda le recuerda a los populares de Crevillent que, gracias a la eficacia de los trabajadores en este municipio, hay casi 200 familias cobrando RVI y se han gestionado las solicitudes de más de 60 familias en prestaciones económicas individualizadas. Por lo que recuerda que todas las personas que cumplen requisitos están atendidas durante todo el año con recursos propios, ya que no es posible ni sería ético ni legal esperar para ello a posibles subvenciones.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies