La Biblioteca de Crevillent s’avança al Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil amb una nova exposició

  • “Àlbums Il•lustrats Infantils, Lectures Gurmet per als més Menuts” és el títol de la mostra composta per més de 300 lliure-àlbums i que ja es troba oberta al públic

 

La Biblioteca Municipal s’avança amb una nova exposició, cedida en aquesta ocasió per la Universitat d’Alacant, a la celebració el dia 2 d’abril com a Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Aquesta mostra ofereix una atractiva, àgil i succinta incursió per l’univers de l’àlbum il·lustrat infantil. Dirigida a tots els públics, la mostra ofereix estratègies interpretatives per a assaborir millor aquesta tipologia d’obres, així com les tendències actuals del gènere en diverses temàtiques: tolerància i respecte, hàbits saludables, mort i malaltia, contra els estereotips, emocions, etc.

L’accepció àlbum il·lustrat, anomenat també llibre-àlbum, comprén qualsevol obra literària que conjumine contingut visual i textual en cada pàgina. Aquest recorregut pels principals títols actuals publicats en valencià combina la presència d’escriptors i il·lustradors tant autòctons com forans. Dades en mà, 325 llibres-àlbum infantils de 75 editorials diferents distribuïts en 20 pantalles enrotllables rollup: 5 panells didàctics i 15 panells temàtics.

El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha manifestat sobre aquest tema que “aquest tipus de lectures ajuden a desenvolupar la imaginació, cosa molt necessària en una època en la qual les noves tecnologies estan manifestant-se com un obstacle per a aquest procés formatiu. A més, alguns lectors amb dificultats d’aprenentatge troben en aquest format literari una ajuda per a entendre millor tant la història com els personatges”.

En aquest projecte, promogut pel Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant i comissariat pel professor Dari Escandell, han col·laborat la Fundació FULL, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, el Museu de la UA, la Biblioteca de la UA, el Departament de Filologia Catalana de la UA i la Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana.

La mostra s’acompanyarà dels llibres continguts en la guia de lectura núm. 15, editada per la Biblioteca Municipal i estarà situada en l’hall de la Biblioteca per a la seua visita del 16 al 31 de març, en l’horari d’obertura de la d’aquesta.

La Biblioteca de Crevillent se adelanta al Día Internacional del Libro Infantil y Juvenil con una nueva exposición

 

  • “Àlbums il·lustrats Infantils, Lectures Gurmet per als més Menuts” es el título de la muestra compuesta por más de 300 libro-álbumes y que ya se encuentra abierta al público

 

La Biblioteca Municipal se adelanta con una nueva exposición, cedida en esta ocasión por la Universidad de Alicante, a la celebración el día 2 de abril como Día Internacional del Libro Infantil y Juvenil.

Esta muestra ofrece una atractiva, ágil y sucinta incursión por el universo del álbum ilustrado infantil. Dirigida a todos los públicos, la muestra ofrece estrategias interpretativas para saborear mejor esta tipología de obras, así como las tendencias actuales del género en diversas temáticas: tolerancia y respeto, hábitos saludables, muerte y enfermedad, contra los estereotipos, emociones, etc.

La acepción álbum ilustrado, llamado también libro-álbum, comprende cualquier obra literaria que aúne contenido visual y textual en cada página. Este recorrido por los principales títulos actuales publicados en valenciano combina la presencia de escritores e ilustradores tanto autóctonos como foráneos. Datos en mano, 325 libros-álbum infantiles de 75 editoriales diferentes distribuidos en 20 pantallas enrollables rollup: 5 paneles didácticos y 15 paneles temáticos.

El concejal de Cultura, Jesús Ruiz, ha manifestado al respecto que “este tipo de lecturas ayudan a desarrollar la imaginación, cosa muy necesaria en una época en la que las nuevas tecnologías están manifestándose como un obstáculo para este proceso formativo. Además, algunos lectores con dificultades de aprendizaje encuentran en este formato literario una ayuda para entender mejor tanto la historia como los personajes”.

En este proyecto, promovido por el Servicio de Lenguas de la Universidad de Alicante y comisariado por el profesor Dari Escandell, han colaborado la Fundació FULL, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, el Museo de la UA, la Biblioteca de la UA, el Departamento de Filología Catalana de la UA y la Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana.

La muestra se acompañará de los libros contenidos en la guía de lectura nº 15, editada por la Biblioteca Municipal y estará ubicada en el hall de la Biblioteca para su visita del 16 al 31 de marzo, en el horario de apertura de la de la misma.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies