Medi Ambient arregla la part deteriorada d’una sendera que uneix al Parc Natural de Sant Cayetano amb El Raig

  • El camí estava quasi impracticable pels efectes naturals de l’erosió, per això, s’ha apuntalat amb llistons de fusta i s’han emplenat els buits per a compactar el terreny

 

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Crevillent ha restaurat una part de la sendera de xicotet recorregut PR-110 que es trobava en mal estat i amb riscos per als usuaris, fins i tot tornant-se quasi intransitable.

Aquest estat és degut a les diferents activitats que pateix aquesta sendera, però potenciat pel tipus de terreny i les precipitacions de les zones, que provoca processos erosius i bugades del terreny.

Aquest tram de la sendera restaurada té al voltant de 25 metres de longitud, situat a uns 100 metres des de l’àrea recreativa del parc de muntanya de Sant Cayetano, formant part del PR-110, en el qual es va realitzar una altra restauració l’any 2022.

La regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas, ha indicat que “la Serra de Crevillent és una de les joies de la corona local, mantindre-la accessible és una tasca ineludible per a garantir el gaudi tots i totes”.

Aquesta ruta és molt rellevant perquè és circular, tenint el seu inici i final al parc de Sant Cayetano, connectant amb els PR-108 i PR-278 de la Serra de Crevillent, així com la pista forestal que dona accés a l’àrea recreativa.

Els objectius d’aquesta restauració és convertir la sendera en una ruta segura i transitable per als visitants i ésser una possible ruta auxiliar d’evacuació en cas d’incendi, així com donar accés o facilitats a uns certs serveis d’emergències.

 

Medio Ambiente arregla la parte deteriorada de un sendero que une al Parque Natural de San Cayetano con El Raig

 

  • El camino estaba casi impracticable por los efectos naturales de la erosión, por ello, se ha apuntalado con listones de madera y se han rellenado los huecos para compactar el terreno

 

El Área de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Crevillent ha restaurado una parte del sendero de pequeño recorrido PR-110 que se encontraba en mal estado y con riesgos para los usuarios, incluso volviéndose casi intransitable.

Este estado es debido a las diferentes actividades que sufre este sendero, pero potenciado por el tipo de terreno y las precipitaciones de las zonas, que provocan procesos erosivos y coladas del terreno.

Este tramo del sendero restaurado tiene alrededor de 25 metros de longitud, situado a unos 100 metros desde el área recreativa del parque de montaña de San Cayetano, formando parte del PR-110, en el cual se realizó otra restauración el año 2022.

La concejala de Medio Ambiente, Estefanía Salinas, ha indicado que “la Sierra de Crevillent es una de las joyas de la corona local, mantenerla accesible es una tarea ineludible para garantizar el disfrute todos y todas”.

Esta ruta es muy relevante porque es circular, teniendo su inicio y final en el parque de San Cayetano, conectando con los PR-108 y PR-278 de la Sierra de Crevillent, así como la pista forestal que da acceso al área recreativa.

Los objetivos de esta restauración es convertir el sendero en una ruta segura y transitable para los visitantes y ser una posible ruta auxiliar de evacuación en caso de incendio, así como dar acceso o facilidades a ciertos servicios de emergencias.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies