El Archivo Municipal retoma el proyecto de digitalización de documentos históricos

L’Arxiu Municipal represa el projecte de digitalització de documents històrics

  • Iniciat en 2009, actualment s’han digitalitzat un total de 53.916 imatges d’arxius municipals d’interés històric, millorant el seu accés i difusió a través de les noves tecnologies

L’Arxiu Municipal, de la mà de la seua directora Bibiana Candela Oliver, represa la digitalització de documentació històrica, projecte iniciat en 2009, amb els llibres d’actes des de 1840 a 1989, als quals van seguir els expedients generals de cinquenes (1878-1913), escriptures municipals (1922-1986), actes de la Junta Municipal d’Associats (1878-1924) i de la Comissió Municipal Permanent (1924-1972), antecedents de l’actual Junta de Govern Local, i padrons de la contribució rústica (1922-1968).

Aquest últim projecte inclou la digitalització de periòdics com a Pàtria Chica (1953-1971) -del fons Joaquín Galiano García-, la col·lecció completa de la Terreta. Revista d’exaltació crevillentina (1958-1963) -donada per Ana Candela Boyer-, o La Terreta. Butlletí d’Informació Municipal (1980-1981), que suposen un total de 1.120 imatges i un centenar d’exemplars, que ja estan a la disposició dels usuaris o investigadors que ho desitgen, a través de la web municipal.

Aquests periòdics crevillentins, de gran importància per a conéixer la nostra història, formen part de l’Hemeroteca de l’Arxiu Municipal, que compta amb altres publicacions com a Centre de la Unió, Harmonia, la Gaseta de Crevillent o Crònica de Crevillent.

En aquests moments s’està duent a terme la digitalització dels padrons d’habitants més antics, corresponents a 1885 i 1889, així com les ordenances municipals de 1878. Tot això permetrà als ciutadans poder accedir des de les seues cases i realitzar cerques i investigacions històriques sense haver de desplaçar-se a l’arxiu, ja que són freqüents aquest tipus de consultes per part dels absents o descendents de crevillentins repartits per tot el món.

Fins al moment s’han digitalitzat un total de 53.916 imatges de documents històrics. L’objectiu és el de disposar d’una còpia de seguretat, però sobretot, de millorar l’accés i la difusió de la nostra història a través dels mitjans tecnològics i al major nombre possible d’usuaris i que l’Arxiu Municipal siga un referent en la investigació de caràcter local.

El Archivo Municipal retoma el proyecto de digitalización de documentos históricos

  • Iniciado en 2009, actualmente se han digitalizado un total de 53.916 imágenes de archivos municipales de interés histórico, mejorando su acceso y difusión a través de las nuevas tecnologías

 El Archivo Municipal, de la mano de su directora Bibiana Candela Oliver, retoma la digitalización de documentación histórica, proyecto iniciado en 2009, con los libros de actas desde 1840 a 1989, a los que siguieron los expedientes generales de quintas (1878-1913), escrituras municipales (1922-1986), actas de la Junta Municipal de Asociados (1878-1924) y de la Comisión Municipal Permanente (1924-1972), antecedentes de la actual Junta de Gobierno Local, y padrones de la contribución rústica (1922-1968).

Este último proyecto incluye la digitalización de periódicos como Patria Chica (1953-1971) -del fondo Joaquín Galiano García-, la colección completa de La Terreta. Revista de exaltación crevillentina (1958-1963) -donada por Ana Candela Boyer-, o La Terreta. Boletín de Información Municipal (1980-1981), que suponen un total de 1.120 imágenes y un centenar de ejemplares, que ya están a disposición de los usuarios o investigadores que lo deseen, a través de la web municipal.

Estos periódicos crevillentinos, de gran importancia para conocer nuestra historia, forman parte de la Hemeroteca del Archivo Municipal, que cuenta con otras publicaciones como Centro de la Unión, Harmonía, la Gaseta de Crevillent o Crònica de Crevillent.

En estos momentos se está llevando a cabo la digitalización de los padrones de habitantes más antiguos, correspondientes a 1885 y 1889, así como las ordenanzas municipales de 1878. Todo ello permitirá a los ciudadanos poder acceder desde sus casas y realizar búsquedas e investigaciones históricas sin tener que desplazarse al archivo, ya que son frecuentes este tipo de consultas por parte de los ausentes o descendientes de crevillentinos repartidos por todo el mundo.

Hasta el momento se han digitalizado un total de 53.916 imágenes de documentos históricos. El objetivo es el de disponer de una copia de seguridad, pero sobre todo, de mejorar el acceso y la difusión de nuestra historia a través de los medios tecnológicos y al mayor número posible de usuarios y que el Archivo Municipal sea un referente en la investigación de carácter local.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies