Queda signat el conveni de col·laboració per a la conservació del Museu de la Setmana Santa de Crevillent

  • Aquest acord anual entre l’Ajuntament de Crevillent, Grupo Enercoop i la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa té l’objectiu de sufragar les despeses anuals del manteniment, funcionament i promoció d’un dels espais culturals més importants del municipi

 

El conveni, que ha sigut signat hui 9 de maig, fixa el marc de col·laboració econòmica entre els propietaris de l’immoble, Ajuntament de Crevillent i Grup Enercoop, amb la institució encarregada de la seua gestió, la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa.

El Consistori i Cooperativa Elèctrica (Grupo Enercoop) col·laboren amb una ajuda econòmica de 40.419 euros (56,63%) i 23.817 euros (33,37%), respectivament, mentre que la Federació de Setmana Santa aporta el 10% restant, tot això amb l’objectiu d’assumir les despeses anuals de manteniment, funcionament i promoció del Museu de la Setmana Santa de Crevillent.

En la signatura del conveni, que va des de l’1 de novembre de 2022 fins al 31 d’octubre de 2023, han sigut presents l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, el regidor de Cultura, Jesus Ruiz, el fins ara president de la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa, José Antonio Maciá, i el director del Enercoop, Guillermo Belso. Tots ells coincideixen en la importància de preservar i difondre aquest espai cultural i de gran rellevància turística, ja que és visitat al llarg del tot l’any per milers de persones.

Així mateix, des de les diferents entitats han posat en valor la importància que té aquest lloc per a una conservació idònia de les escultures, que han sigut realitzades per grans artistes de la talla de l’escultor valencià Mariano Benlliure. La gestió museística i de promoció serà impulsada per les tres entitats mitjançant una comissió mixta.

Des de l’Ajuntament han aprofitat per a animar a la població a visitar aquest museu tan característic amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el qual alberga tota la imatgeria religiosa que constitueixen els passos processionals i s’encarrega d’exhibir mostres representatives de la simbologia tradicional de les Confraries i Germanors com ara vestes i estendards, a més d’albergar una mostra permanent de documentació gràfica.

 

Queda firmado el convenio de colaboración para la conservación del Museo de la Semana Santa de Crevillent

 

  • Este acuerdo anual entre el Ayuntamiento de Crevillent, Grupo Enercoop y la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa tiene el objetivo de sufragar los gastos anuales del mantenimiento, funcionamiento y promoción de uno de los espacios culturales más importantes del municipio

 

El convenio, que ha sido firmado hoy 9 de mayo, fija el marco de colaboración económica entre los propietarios del inmueble, Ayuntamiento de Crevillent y Grupo Enercoop, con la institución encargada de su gestión, la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa.

El Consistorio y Cooperativa Eléctrica (Grupo Enercoop) colaboran con una ayuda económica de 40.419 euros (56,63%) y 23.817 euros (33,37%),  respectivamente, mientras que la Federación de Semana Santa aporta el 10% restante, todo ello con el objetivo de asumir los gastos anuales de mantenimiento, funcionamiento y promoción del Museo de la Semana Santa de Crevillent.

En la firma del convenio, que va desde el 1 de noviembre de 2022 hasta el 31 de octubre de 2023, han estado presentes el alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, el concejal de Cultura, Jesus Ruiz, el hasta ahora presidente de la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa, José Antonio Maciá, y el director del Enercoop, Guillermo Belso. Todos ellos coinciden en la importancia de preservar y difundir este espacio cultural y de gran relevancia turística, ya que es visitado a lo largo del todo el año por miles de personas.

Asimismo, desde las diferentes entidades han puesto en valor la importancia que tiene este lugar para una conservación idónea de las esculturas, que han sido realizadas por grandes artistas de la talla del escultor valenciano Mariano Benlliure. La gestión museística y de promoción será impulsada por las tres entidades mediante una comisión mixta.

Desde el Ayuntamiento han aprovechado para animar a la población a visitar este museo tan característicocon motivo de la celebración del Día Internacional de los Museos, el cual alberga toda la imaginería religiosa que constituyen los pasos procesionales y se encarga de exhibir muestras representativas de la simbología tradicional de las Cofradías y Hermandades tales como vestas y estandartes, además de albergar una muestra permanente de documentación gráfica.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies